avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Afectarea sanatatii la locul de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Afectarea sanatatii la locul de munca

Buna ziua,
Lucrez intr-un birou impreuna cu inca alte 3 persoane. Eu sunt sunt diagnostica cu alergii si medicul mi-a recomandat sa nu pastrez flori in ghiveci in camera. Una dintre colegele mele si-a adus de acasa multe ghivece de flori pe care le-a amplasat in birou. Aceasta situatie imi provoaca probleme de respiratie si mancarimi de nas. Imi este greu sa vorbesc cu colega pentru ca este deja foarte dificila si nu doresc conflicte discutii contradictorii.
Ma intereseaza daca in urma sesizarii angajatorului, exista o sustinere legala care sa ii interzica colegei sa aduca la birou obiecte/produse care pot afecta sanatatea celorlalti.
Va multumesc.

N. Rod
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:29, 24 Aprilie 2014
Recomandarile medicale primite de la medicul de familie si/ sau medicul specialist in naumite afectiuni trebuie sa fie avizate de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
In baza recomandarilor medicale, aduse la cunostinta angajatorului, in forma scrisa de catre angajat si/ sau de catre medicul specialist de medicna muncii, angajatorul are obligatia sa ia masurile care se impun.
Calea amiabila este mai scurta si colega trebuie sa inteleaga alergia dvs., in conditiile in care nu vi se poate pune la dispozitie un spatiu de lucru separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control medicina muncii oana_331980 oana_331980 Buna ziua, urmeaza sa ma angajez la un nou angajator si urmeaza sa fac controlul de medicina muncii. Starea mea de sanatate permite fara probleme ... (vezi toată discuția)
Boli profesionale Adrian ciochina Adrian ciochina 1. Hernia de disc este considerată boala profesionala? 2. Am fost diagnosticat cu Hernie de disc, am fost internat 14 zile pentru tratament fără ameliorari ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap dianafm dianafm Buna ziua, Mama mea are o boala autoimuna si detine in acest sens si un certificat de handicap grad II. Momentan lucreaza intr-o institutie la departamentul ... (vezi toată discuția)