ORDIN nr. 279 din 22 iulie 2004
"ART. 7
Organele de control măsuri active din cadrul agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă au, în ceea ce priveşte activitatea de control, următoarele competenţe:
a) verifică respectarea de către angajatori a obligaţiei prevăzute la art. 10 din lege;
b) verifică respectarea de către angajatori a obligaţiei prevăzute la art. 21 din lege;
c) verifică respectarea de către angajatorii care au încadrat în muncă, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizaţii de şomaj, a obligaţiei prevăzute la art. 41 alin. (2) din lege;
d) verifică respectarea de către angajatorii prevăzuţi la art. 48^1 alin. (1) din lege a obligaţiei ce le revine potrivit art. 48^1 alin. (4) din lege;
e) verifică respectarea de către angajatorii aflaţi în situaţiile prevăzute la art. 49 din lege a obligaţiei prevăzute la art. 50 alin. (3) din lege;
f) verifică respectarea condiţiilor de acordare a subvenţiilor prevăzute la art. 78 din lege;
g) verifică respectarea de către angajatorii care încadrează absolvenţi, în condiţiile art. 80 din lege, a obligaţiei ce le revine potrivit art. 83 din lege;
h) verifică respectarea de către angajatorii care încadrează şomeri în vârstă de peste 45 de ani, întreţinători unici de familie, sau persoane cu handicap a obligaţiei ce le revine potrivit art. 85 alin. (1) şi (2) din lege;
i) verifică respectarea de către angajatorii care au beneficiat de credite în condiţii avantajoase, acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, potrivit legii, a obligaţiilor prevăzute la art. 86 alin. (7) lit. c) şi d), art. 86^2 alin. (3) şi art. 88 din lege;
j) verifică respectarea de către angajatorii care au beneficiat de fonduri nerambursabile, acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, potrivit legii, a obligaţiilor prevăzute la art. 86^1 alin. (5), art. 86^2 alin. (3) şi art. 88 din lege;
k) verifică respectarea de către angajatorii care au beneficiat, potrivit legii, de reducerea sumei reprezentând contribuţia de 3% datorată bugetului asigurărilor pentru şomaj, a obligaţiei prevăzute la art. 93 alin. (1) din lege;
l) verifică acreditarea furnizorilor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă;
m) verifică respectarea altor obligaţii prevăzute în convenţiile sau contractele încheiate de către angajatori cu agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă."
Multumesc pentru raspuns.
Zau ca nici eu nu vad ce acte trebuie sa prezint la control, cu exceptia actelor firmei, a unui certificat constatator cat mai recent si a cartii mele de identitate. Astea sunt de bun simt.
N-am semnat niciun contract sau vreo conventie cu AMOFM si nu mi-e clar obiectul controlului.....
Eu credeam ca orice control se face pe o tematica anuntata si pe un un interval de timp definit, nicidecum pe chestiuni vagi care pot insemna "orice" si "oricand".
Sper ca nu are legatura cu alegerile, fiindca nu am bani de cotizat :)