Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cum operez un contract de munca a unei salariate care si-a dat demisia de la firma si dupa 2 saptamani s-a razgandit si vrea sa se intoarca, cum e cel mai corect de operat in revisal tinand cont ca i-am operat incheierea contractului, ca acte trebuie facute, va multumesc!
1. daca se doreste sa se mearga pe acelasi c.i.m. , atunci trebuie emisa de catre angajator o decizie de revocare a deciziei de incetare a c.i.m..
In REVISAL se opereaza anularea incetarii c.i.m.. Pasii sunt:
- Operatia de anulare incetare contract se poate face apeland butonul "Anulare" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Contracte", subsectiunea "Incetare":
- Se selecteaza din lista contractul pentru care se doreste a fi anulata incetarea si se apasa butonul "Continuare"
- Pentru salvarea informatiilor introduse se apasa butonul "Salveaza".
2. daca se doreste sa se mearga pe un alt c.i.m., atunci pasii in REVISAL sunt:
- Operatia permite adaugarea unui contract al unui salariat in cadrul aplicatiei. Selectarea acestei functionalitati deschide ecranul in care se vor introduce datele referitoare la inregistrarea ce urmeaza a se adauga.
Adaugarea in sistem a inregistrarilor din acest ecran se poate face apeland butonul "Inregistrare contract" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Contracte", initial selectandu-se salariatul pentru care se doreste adaugarea contractului:
- In ecran se completeaza urmatoarele informatii:
- Tip contract: se selecteaza tipul contractului de munca din lista de valori predefinite
- Durata contract: se selecteaza tipul duratei contractului din lista de valori predefinite
- Tip norma: se selecteaza tipul de norma din lista de valori predefinite
- Durata timp munca: se selecteaza durata timpului de munca din lista de valori predefinite
- Repartizare tip munca: se selecteaza repartizarea timpului de munca din lista de valori predefinite
Dupa introducerea informatiilor se apasa butonul "Continuare " pozitionat in sectiunea din dreapta jos a ecranului.
- Numar contract: numarul contractului atribuit de catre angajator
- Data incepere activitate: se selecteaza din controlul de data calendaristica data la care se incepe activitatea
- Data incheiere contract: se selecteaza din controlul de data calendaristica data la care se incheie contractul
- Functie/Ocupatie: se adauga un cod COR apasand butonul din partea dreapta a campului iar din lista care apare
- se selecteaza codul dorit si se apasa dublu click pe inregistrarea care se doreste a fi selectata
- Alte detalii: se completeaza cu alte informatii referitoare la contract (daca este cazul)
Dupa introducerea informatiilor se apasa butonul "Continuare" pozitionat in sectiunea din dreapta jos a ecranului.
- Salariu brut: se completeaza valoarea salariului pentru salariat
- Sporuri salariale: se adauga sau se sterg sporuri folosind butoanele "Adaugare spor" sau "Stergere spor"
In ecran se completeaza urmatoarele informatii:
- Tip spor: se selecteaza tip spor din lista de valori predefinite
- Valoare: se completeaza valoarea sporului
- Procent: se bifeaza daca sporul este procentual
- Descriere: completat automat la selectarea sporului
Pentru a salva sporul adaugat se apasa butonul "Selecteaza", acesta fiind afisat in lista de sporuri atasate contractului.
- Dupa introducerea informatiilor se apasa butonul "Continuare ".
In ecran se completeaza urmatoarele informatii:
- Data la care produce efecte: se selecteaza din controlul de data calendaristica data de la care intra in vigoare adaugarea sau actualizarea informatiilor contractului.
Pentru a finaliza operatia de adaugare se apasa butonul "Salveaza".
p.s
Dupa deschiderea programului REVISAL, in dreapta sus exist un semn ? , click pe acesta si se va deschide manualul de utilizare a programului , unde gasiti toate aceste informatii.
am sa merg pe prima varianta dar va rog sa-mi spuneti daca se poate, am incheiat contractul cu data de 18.04 , am operat in revisal si am trimis in reges in acceasi zi, anularea incetarii cand pot s-o operez ca sa aiba continuitate cim?
Revisal
ani355
Muţumesc pentru răspuns, am înţeles cum redactez contractul individual de muncă cu timp parţial.
Următoarea întrebare: Cum se operează în ... (vezi toată discuția)