avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Preluare leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Preluare leasing

Buna ziua
Am si eu o problema cu predarea de leasing daca ma puteti ajuta cu un sfat sau ce am de facut. Problema se pune in felul urmator:
Anul trecut am achizitionat un autoturism prin leasing pe numele unei firme in cadrul careia eram angajat, de la inceputul luni curente eu nu mai sunt angajat la aceasta firma, eu la randul meu mi-am deschis o noua firma. Firma prin intermediul careia am facut contractul de leasing nu mai vrea sa plateasca ratele autoturismului iar eu incerc sa preiau contractul pe firma mea. Firma care a facut contractul a procedat la predarea de lesing dar cei de la leasing nu vor sa treaca firma mea la preluarea de leasing pana nu le aduc o alta firma in afara de firma mea care sa vina in calitate de girant, iar treaba asta e cam dificila pentru ca nu gasesti o firma fara datori sau care sa se bage ca girant in zilele de astazi. Precizez ca ma aflu in primul an de contract iar eu nu vreau sa pierd masina pentru ca autoturismul in cauza face obiectul activitati mele. In afara de solutia de a mai aduce o alta firma girant mai exista vreo posibilitate de a prelua contractul? Sau as putea aduce o persoana fizica in calitate de girant? Va rog daca se poate sa imi dati si mie un raspuns la problema mea.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:57, 24 Aprilie 2014
Nu-l puteti prelua pe persoana fizica? Sigur ca nu dau in leasing unei firme noi.
Totusi, s-a initiat procedura de renuntare la contract de catre societatea unde ati lucrat? I-ati notificat cu variantele? Ati discutat cu un sef, ceva, de la societatea de leasing, nu cu doamna de la intrare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare contract leasing de catre persoana fizica? new life new life Sunt asociat intr-un SRL, detin un autoturism luat in leasing dar la care firma mai are de platit leasingul inca doi ani. Daca ma retrag din societate pot ... (vezi toată discuția)
Cedarea folosintei unui bun mobil fcamy fcamy Buna ziua. Ma numesc Filip Carmen si este prima data cand postez o intrebare. O anume societate doreste sa preia un leasing de la o alta societate. Problema ... (vezi toată discuția)
Neexecutarea contractului de leasing atrage raspundere penala pentru inselaciune? florindbro florindbro Va rog sa ma lamuriti intr-o problema arzatoare pentru mine. Sunt trimis pentru cerceteri pentru inselaciune in executarea unui contract de leasing art.215 ... (vezi toată discuția)