avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara salar

Buna ziua
trebuie trimis pe Revisal concediul fara salar?
si cat timp poate sa fie un angajat in concediu fara salar?
ce acte trebuie emise?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 24 Aprilie 2014
Se intocmeste decizie de suspendare care se opereaza in Revisal la rubrica "SUSPENDARE".
si in cant timp retro pot sa depun? si care este perioada maxima in care poate sa stea in CFS?
din ianuarie pana in prezent poate se fie in cfs si sa depun acum in Revisal decizia de suspendare?sau doar 30 de zile?
multumesc
trebuie trimis pe Revisal concediul fara salar?

Numai daca s-a decis suspendarea c./i.m., atunci se opereaza si se tranmsite in REVISAL
Codul Muncii nu prevede obligativitatea suspendarii c.i.m. ca urmare a acordarii unui CFP.

si cat timp poate sa fie un angajat in concediu fara salar?

art.153 (2) C.mun. - Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

ce acte trebuie emise?

Salariatul formuleaza o cerere de acordare a ... x zile de concediu fara plata , pe care o depune la angajator.
Angajatorul primeste cererea si va pune rezolutia "de acord" sau "nu se aproba" , precum si mentunea se suspenda sau nu c.i.m.
Daca se decide suspendarea c.i.m., atunci se meite o decizie de suspnedare de actre angajator . Decizia se va comunica si salariatului in cauza.

si in cant timp retro pot sa depun?

Supsnedarea c.i.m. se opereaza si se tranmite in REVISAL in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

si care este perioada maxima in care poate sa stea in CFS?

Pentru sectorul privat, durata maxima este stabilita prin ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
Nu exista act normativ care sa prevada asa ceva , pentru sectorul privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract pentru cfs suciugeorgeta suciugeorgeta Daca am cerere pentru CFS din partea salariatului pe o perioada de 7 zile sau 20 zile....trebuie sa fac decizie de suspendare a contractului si sa o transmit ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)
Cfp se inregistreaaza in revisal cf h.g 500/2011? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as dori sa stiu si eu 1. concediile fara plata a angajatilor se inregistreaza in Revisalul cel nou? 2.se inregistreaza ca si suspendare? 3.se ... (vezi toată discuția)