Buna ziua. In februarie am inaintat un dosar pt Prima Casa la Raiffeisen. Mi s-a facut analiza dosarului si mi s-a dat preaprobarea financiara pe dobanda 4,6. Am fost, am semnat antecontractul la notar, l-au trimis la Fondul de Garantare iar in urma cu 3 zile m-au sunat sa imi spuna ca s-a modificat euriborul si a crescut dobanda la 5,1. Se pot schimba regulile in timpul jocului? Este normal sa ma puna sa semnez un act aditional conform caruia noua dobanda este de 5,1? In plus, mi s-a si modificat suma creditata, de la 175000 lei la 169000.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.
Mentionez ca nici in clipa de fata nu este gata dosarul, au trecut 3 luni si am scos de 4 ori cartile funciare.
Dobanda creditului este variabila, ea se calculeaza prin insumarea unei dobanzi de referinta (in acest caz Euribor) si a unei marje. Marja, fiind stabilita am putea spune in mod arbitrar de catre banca, trebuie sa ramana aceiasi pe toata durata contractului. Nivelul dobanzii de referinta este stabilita de o banca centrala (europeana in acest caz) si are fluctuatii in functie de diversi stimuli economici. Este foarte normal ca dobanda dvs. sa se modifice daca si dobanda de referinta se modifica. Iar cum creditul dvs. nu este inca semnat modificarile dobanzii de referinta influenteaza valoarea ratelor si implicit a sumei aprobate pentru finantare. Singura problema pe care o vad este legata de durata analizei si aprobarii creditului, dar cand se lucreaza cu fondul de garantare de obicei sunt astfel de intarzieri.
Oug 50/2010
marius007
Ma intereseaza daca banca are voie sa modifice \"marja de eroare\", sau cum ii zice, in momentul aplicarii prezentei ordonante, deoarece conform acestei OUG ... (vezi toată discuția)