va rog frumos sa ma lamuriti .......in urma cu 10 ani m-am pensionat pe caz de boala( pensie invaliditate gr.II accentuat) la vremea respectiva mi s-a stabilit un punctaj de 0,60 puncte/an la o vechime de 10 ani ,5luni,28 zile,in urma recalcularii conform prev.OUGnr.4/2005 mi s-a stailit un punctaj mediu anual care il am si la ora actuala de 0,50650 puncte (Nu inteleg cum!? de mi s-a micsorat punctajul)Conform gradului de invaliditate conform art.98 din Lg.nr.263/2010 ar trebui din cate am inteles sa am un punctaj de 0,55 ,eu nu mai inteleg nimic,nu mi se explica si mie "babeste" sa pot intelege:
1.de ce mi-a scazut punctul de la 0,60 la 0,50650?
2.de ce numa incadrez la Lg.noua la punctajul de 0,55?
va rog frumos cine poate sa ma lamureasca si pe mine ,despre drepturile mele ,din punctul meu de vedere consider ca undeva este facuta o grseala si nu vrea nimeni sa ma ajute ! va multumesc anticipat.
0,6 puncte pe an s-a acordat pentru stagiul potential.
In urma recalcularii in baza O.U.G.4/2005 nu vi s-a modificat numarul punctelor acordate pentru stagiul potential.Ati ramas cu acelasi numar de puncte.S-a modificat doar numarul de puncte de pe anii de pe intreaga activitate(10 ani,5 luni si 28 de zile).La momentul deschiderii drepturilor intrau in calcul doar primii 5 ani,din ultimii 10,iar dupa recalcularea in baza O.U.G.4/2005 au intrat in calcul toti anii(10 ani.5 luni si 28 de zile).
Pensie boala
luiza44
buna ziua,
as dori o lamurire de aici de la dv.caci persoanele abilitate in drept s-o faca simt ca ne duc de nas,
Mama mea este pensionata pe caz de ... (vezi toată discuția)