avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Vreau sa infiintez un II dar nu stiu exact ce coduri ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Vreau sa infiintez un II dar nu stiu exact ce coduri CAEN sa pun

Salut.
Urmeaza sa deschid o inteprindere individuala, dar nu sunt hotarat in legatura cu codurile CAEN.

Cu ce ma ocup:
In principal (tot timpul anului):
Realizarea de materiale tiparite si vandute prin intermediul unui magazin online.
Materialele tiparite sunt vandute sub forma de produse (producatorul fiind eu).
Pe langa produsele fabricate de mine mai vand si foarte putine produse achizitionate de la furnizori.

In timpul sezonului estival vreau sa inchiriez un stand (o taraba mai exact) in Costinesti. As vrea sa vand aceleasi produse de pe site dar sa si produc (pe loc) materiale personalizate (tot tiparite) in functie de solicitarile clientilor.

Ce coduri CAEN trebuie sa folosesc?
Ma gandeam la:

1812 Alte activitati de tipiirire n.c.a.
4791 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet
4789 Comert cu amanuntul prin standuri chioscuri si piete al altor produse
4778 Comert cu amanuntul al altor bunuri noi, in magazine specializate
1729 Fabricarea altor articole din hartie si carton n.c.a.

Acum mai am o problema. Care va fi domeniul principal, pentru a nu avea probleme nici la stand nici pe magazinul online? Primul, al 2-lea sau al 3-lea?

Este posibil ca incasarile pentru activitatea sezoniera sa depaseasca incasarile facute in restul anului prin magazinul online. Sau este posibil sa fie invers.... conteaza in alegerea domeniului principal?

Pot pune ca domeniu principal 1812 ? Tinand cont ca tot ceea ce vand, indiferent de mediul de vanzare, este produs sub acoperirea acestui cod?

Cate coduri CAEN pot adauga pt un II? As mai avea nevoie de vreo 3 coduri pentru realizare site-uri web si servicii de publicitate, am vreo 3-4 facturi / an.

Mai am un SRL la care am un CAEN principal si ca secundare am o lista de multe pagini ce contin toate caenurile posibile. Este posibil sa fac asa si pentru II? Daca da, ce ar trebuii sa aleg ca si principal?

Am inteles ca pentru un stand nu am nevoie de punct de lucru si ca pot lucra ca si ambulant folosiind codul CAEN: 4789 Comert cu amanuntul prin standuri chioscuri si piete al altor produse

Sper ca nu v-am bagat in ceata.#-o
Multumesc de ajutor!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:11, 25 Aprilie 2014
1: PFA = II Diferentele sunt fff mici.
2. Nu ne ati bagat in ceata. Noi suntem obisnuiti cu astfel de intrebari. Lucram zilnic cu acesti termeni. In post sunt intrebari simple.
3. La pfa puteti adauga toate codurile caen. Regula este sa aveti calificare pt ele. (diploma, curs de calificare, alte documente).La srl nu va trebuie calificare.

Codurile sunt f bune. Puteti sa puneti care vreti principalul, Puteti sa aveti un cod caen principal care are doar 0.01 % din vanzari. Nu e problema...Trebuie sa existe in codurile caen (principale sau secundare) activitatea respectiva.
Pt un stand/chiosc cu vanzare sezoniera nu este nevoie de pct de lucru, dar aveti nevoie de autorizatie de la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen la infiintare srl Ana Mocanu Ana Mocanu Pot infiinta SRL cu activitate principala [b]\"4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet\" [/b]si activitati ... (vezi toată discuția)
Mai multe coduri caen Ioanaeu Ioanaeu Buna, as dorii sa-mi infintez un PFA cu produse handmade, artizanale. Am gasit mai multe coduri care m-ar interesa, avand in vedere ca produsele handmade din ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen imi trebuie pentru decoratiuni handmade? fringescience fringescience vreau sa imi deschid un magazin online in care sa vand ornamente si decoratiuni handmade, facute de mine, din material textil sau lemn, cum ar fi sosetele ce ... (vezi toată discuția)