avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parasire sectie politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parasire sectie politie

Buna seara.Problema mea ar fi urmatoarea:Am achizitionat o masina inmatriculata in UK cu intentia de a o inmatricula.Vechiul proprietar a luat numere rosii care au fost valabile pana la inceputul lunii.Eu nu am stiut asta eu am circulat cu numere de Anglia.Evident ca am fost oprita la un control de rutina dusa la sectie unde evident ai nostri politisit nu s-au mai confruntat cu asa ceva .In concluzie le-am lasat actele si am plecat din sectia de politie.Sunt curioasa ce proces verban intocmesc in lipsa mea avan din vedere ca nu am nicio proba,nici masina .Va multumesc frumos si apreciez raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Mecanic Auto , utilizator 08:22, 5 Septembrie 2023

ce proces verban intocmesc in lipsa mea avan din vedere ca nu am nicio proba,nici masina
.
n concluzie le-am lasat actele si am plecat din sectia de politie

Pentru intocmirea PV este suficient ca ati avut amabilitatea si ati lasat actele...
Chiar daca ati plecat din sectia de politie,exista actele iar relatiile referitoare la auto pot fi usor obtinute de la IGP SPR evidenta auto...

Va satisfac eu curiozitatea, se va intocmi dosar penal, cred ca se va retine art.334 alin.2, daca spuneti ca existau numere rosii provizorii expirate si dvs ati circulat cu cele din UK, depinde cum vor interpreta ei, veti fi citata oricum.
ART. 334
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Va multumesc pentru raspuns.Probabil am uitat sa precizez ca masina apare inregistrata cu numere valabile in Marea Britanie.Fostul proprietar a vrut sa o inmatriculeze in Romania dar s-a razgandit si eu am cumparat-o cu numere de Anglia.Chiar daca se deschide dosar de cercetare penala ,eu am martor cum am cumparat-o si totodata se paote dovedi ca masina are numere valabile din Uk.Complicat.Daca nu mi-ar fi trebuit fiscalul fostului proprietar acum masina ar fi fost inmatricuata Ro.Romania! Multumesc frumos.
Masina poate apare cu numere valabile in Anglia dar au fost scoase numere rosii in Romania iar masina se afla pe teritoriul Romaniei. Din momentul in care se scot numere provizorii celelalte numere nu mai sunt valabile. Ar insemna ca masina are doua randuri de numere, unul in RO si unul in UK.
Daca expira cele provizorii din RO si nu se finalizeaza inmatricularea nu inseamna ca masina poate circula in continuare automat cu cele din UK.
Se pot scoate pana la 3 randuri de numere provizorii valabile cate 30 de zile dupa care masina se trage pe dreapta daca nu se finalizeaza inmtricularea, cele 3 randuri de numere se elibereaza tocmai in scopul finalizarii inmatricularii.
Dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca vechiul proprietar nu v-a informat ca a scos numere rosii iar acest aspect trebuie sa il precizati in declaratia data procurorului.
cyan a scris:

Masina poate apare cu numere valabile in Anglia dar au fost scoase numere rosii in Romania iar masina se afla pe teritoriul Romaniei. Din momentul in care se scot numere provizorii celelalte numere nu mai sunt valabile. Ar insemna ca masina are doua randuri de numere, unul in RO si unul in UK.
Daca expira cele provizorii din RO si nu se finalizeaza inmatricularea nu inseamna ca masina poate circula in continuare automat cu cele din UK.
Se pot scoate pana la 3 randuri de numere provizorii valabile cate 30 de zile dupa care masina se trage pe dreapta daca nu se finalizeaza inmtricularea, cele 3 randuri de numere se elibereaza tocmai in scopul finalizarii inmatricularii.
Dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca vechiul proprietar nu v-a informat ca a scos numere rosii iar acest aspect trebuie sa il precizati in declaratia data procurorului.

Si unde scrie ca in cazul eliberarii de numere provizorii nu se poate circula cu celelalte ?!
Nu scrie nicaieri, prin urmare masina circula cu numere legale. Atata timp cat nu fusese radiata din UK.

Si eu sunt curios ce se va intampla.
Fiindca legislatia romaneasca prevede ca, vanzatorul are obligatia ca in termen de 30 de zile sa o radieze de la data transferului de proprietate.
Si atata timp cat nu este radiata, din UK, se poate circula cu ea.

Cat despre probatoriu, daca scrie in contractul de V - C, ca autoturismul are nr de UK, e ok. Daca nu, e de rau.
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
Quartila, utilizator

Alte discuții în legătură

Sanctiuni posibile ioana_livia ioana_livia buna seara. o persoana conducand cu numere rosii expirate la masina, a fost prins in trafic. I s-a facut dosar. ce sanctiuni poate primi? Multumesc (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Ce sa fac. ? ma ajuta cineva... Alexandru Vreme Alexandru Vreme Astazi la un punct de frontiera. Am trecut cu o masina cu placute rosii exipirate fara sa stiu. Politia de frontiera. Mea spus ca e dostar penal. Si meau luat ... (vezi toată discuția)