avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parasire sectie politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parasire sectie politie

Buna seara.Problema mea ar fi urmatoarea:Am achizitionat o masina inmatriculata in UK cu intentia de a o inmatricula.Vechiul proprietar a luat numere rosii care au fost valabile pana la inceputul lunii.Eu nu am stiut asta eu am circulat cu numere de Anglia.Evident ca am fost oprita la un control de rutina dusa la sectie unde evident ai nostri politisit nu s-au mai confruntat cu asa ceva .In concluzie le-am lasat actele si am plecat din sectia de politie.Sunt curioasa ce proces verban intocmesc in lipsa mea avan din vedere ca nu am nicio proba,nici masina .Va multumesc frumos si apreciez raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Mecanic Auto , utilizator 08:22, 5 Septembrie 2023
Update: Am primit amenda pentru nerespectarea dispozitiilor politistului cu suspendarea permisului pentru o perioada de 3 luni desi la articolul mentionat in procesul verbal se prevede in lege suspendarea permisului auto pentru maxim 30 zile :))):fight: De asemenea procesul verbal mi-a fost lasat in cutia postala fara a avea un plic si vreo data ca sa pot plati si eu ca omul la jumatate.Romania:)Va tin la curent.
Halo Mai există varianta de a scoate mașina cu nr de uk cu slepa și dusă în uk și acolo se folosesc din nou numerele de uk .

cyan a scris:

Masina poate apare cu numere valabile in Anglia dar au fost scoase numere rosii in Romania iar masina se afla pe teritoriul Romaniei. Din momentul in care se scot numere provizorii celelalte numere nu mai sunt valabile. Ar insemna ca masina are doua randuri de numere, unul in RO si unul in UK.
Daca expira cele provizorii din RO si nu se finalizeaza inmatricularea nu inseamna ca masina poate circula in continuare automat cu cele din UK.
Se pot scoate pana la 3 randuri de numere provizorii valabile cate 30 de zile dupa care masina se trage pe dreapta daca nu se finalizeaza inmtricularea, cele 3 randuri de numere se elibereaza tocmai in scopul finalizarii inmatricularii.
Dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca vechiul proprietar nu v-a informat ca a scos numere rosii iar acest aspect trebuie sa il precizati in declaratia data procurorului.

Omu trebuie să-și folosească Mintea ia numerele rosii jos scoate Mașina din țară cu Slepa ,Depanoza ,și o duce în țara care este înregistrată și poate Circula din nou în țara care a fost înmatriculată Anterior Simplu.

Mecanic Auto a scris:

Halo Mai există varianta de a scoate mașina cu nr de uk cu slepa și dusă în uk și acolo se folosesc din nou numerele de uk .

cyan a scris:

Masina poate apare cu numere valabile in Anglia dar au fost scoase numere rosii in Romania iar masina se afla pe teritoriul Romaniei. Din momentul in care se scot numere provizorii celelalte numere nu mai sunt valabile. Ar insemna ca masina are doua randuri de numere, unul in RO si unul in UK.
Daca expira cele provizorii din RO si nu se finalizeaza inmatricularea nu inseamna ca masina poate circula in continuare automat cu cele din UK.
Se pot scoate pana la 3 randuri de numere provizorii valabile cate 30 de zile dupa care masina se trage pe dreapta daca nu se finalizeaza inmtricularea, cele 3 randuri de numere se elibereaza tocmai in scopul finalizarii inmatricularii.
Dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca vechiul proprietar nu v-a informat ca a scos numere rosii iar acest aspect trebuie sa il precizati in declaratia data procurorului.

Nu există sint Aberații de 2 lei nimeni și nici un stat din lume nu poate sa Radieze mașina cuiva fără ca proprietarul mașinii să o facă atâta Timp cât Masina este înregistrată in orice țară din Europa proprietaru Mașini o ia pe Sus fără Numere și Are dreptu să o ducă în Țara Respectivă unde Mașina A fost Anterior Înmatriculată.

Mecanic Auto a scris:

Omu trebuie să-și folosească Mintea ia numerele rosii jos scoate Mașina din țară cu Slepa ,Depanoza ,și o duce în țara care este înregistrată și poate Circula din nou în țara care a fost înmatriculată Anterior Simplu.

Mecanic Auto a scris:

cyan a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni posibile ioana_livia ioana_livia buna seara. o persoana conducand cu numere rosii expirate la masina, a fost prins in trafic. I s-a facut dosar. ce sanctiuni poate primi? Multumesc (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Ce sa fac. ? ma ajuta cineva... Alexandru Vreme Alexandru Vreme Astazi la un punct de frontiera. Am trecut cu o masina cu placute rosii exipirate fara sa stiu. Politia de frontiera. Mea spus ca e dostar penal. Si meau luat ... (vezi toată discuția)