avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil luat de tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil luat de tata

Buna ziua
Ce fel de cerere trebuie sa scrie tatal daca renunta la ultima luna de concediu pentru cresterea copilului ?puteti sa-mi dati un model ? va rog frumos
Si inca o intrebare daca eu mama merg inapoi la lucru mai devreme decat cand copilul implineste 23 luni ce se intampla ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:07, 25 Aprilie 2014
1. Nu este o cerere tip ci una obisnuita facuta de tatal copilului prin care anunta decizia sa de a intra in concediu crestere copil (CCC).

2. - Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 23 de luni veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copiul 23 de luni.
- Pentru aceasta trebuie sa depuneti la Primarie dovada ca ati reluat activitatea (o copie dupa decizia de incetarea asuspendarii contractului individual de munca sau o adeverinta eliberata de angajator) si sa completati cererea pentru stimulentul de insertie.
Multumesc pentru raspuns, Cu cat timp inainte trebuie depus cererea pentru stimulent si reluat activitatea in munca ?
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2014
hajnyyy, utilizator
1. Ca sa beneficiati de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 23 de luni si veti beneficia de stimulent pe perioada care a mai ramas pana cand implineste copilul 23 de luni.

2. Cand va hotarati sa reluati activitatea faceti o cerere catre angajator, cam cu 10 zile inainte, prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. Cand aveti decizia emisa de angajator va prezentati la Primarie cu o copie dupa ea si completati cererea pentru stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere la munca inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului florinastoica florinastoica Buna ziua, am nascut pe 04.09.2015, am contractul suspendat conform legii, din 16.10.2015, la finalul celor 42 zile de lauzie. Doresc sa stiu ce pasi ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului Rusu_Mihaela_91 Rusu_Mihaela_91 Buna ziua.am o intrebare,pe 10.08.2014 copilul meu face 1anisor si vreau sa ma intorc la munca,mentionez ca acum 1 an cand am depus dosarul am ales sa stau ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie? florinonly florinonly Buna ziua, Va rog sa imi comunicati cand pot sa ma intorc incampul muncii pentru a beneficia de stimuletul de intoarcere din concediul crestere ingrijire ... (vezi toată discuția)