avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie cod rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie cod rutier

Buna seara

am o intrebare, in calitate de proprietar al unui auto, daca nu conduc eu masina , cheile stau acasa la parintii mei, si masina este implicata intr-un accident, dar eu nu stiu exact cine a condus, politia ma poate sanctiona, pt ca au zis ca imi dau 1000 lei amenda, ma puteti ajuta si cu un text de lege.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:06, 26 Aprilie 2014
Sub ce motiv va dau amenda , ca nu ziceti cine a condus sau de ce ?
exact, ca nu stiu cine a condus si ca au spus ca nu vreau sa cooperez, au tipat o ora la mine, am vrut sa plec si mi-au retinut CI-ul, chiar as dori sa il reclam pe acest agent totusi , si eu am masina lovita si nu stiu de catre cine, asta inseamna ca pot lua un numa de inmatriculare al oricui, nu am urme pe masina in primul rand
Si totusi, cum s-a intamplat... nu aveti cheile la dvs, nu conduceti masina, un rand de chei la la parinti.. si altul? Accidentul.. cum, unde, nu au fost martori ?
am doar un rand de chei care sta acasa, acces la masina ar avea fratele si tatal, reclamantul este un vecin, dar in toata treaba asta eu nu inteleg de ce sa ma amendeze pe mine, eu m-am dus am dat declaratii, am adus adresa de la munca cf careia nu am condus eu pt ca eram la job, si luni ma duc cu tatal si fratele si va veni si reclamantul, plus ca duc si masina , mi se pare totusi un abuz ce se intampla
Ati indicat ca posibili conducatori pe tata sau pe frate ?
Va dau amenda, vedeti in ce baza pe pv si contestati.

Alte discuții în legătură

Asigurare rca gabonee gabonee buna ziua, nu gasesc in incercarile mele de a ma documenta urmatoarea informatie, am fost implicat intr-un eveniment rutier, am fost accidentat din spate si ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma amendeze pt neoferit relatii cine conducea masina?? aidu aidu Am primit 200 lei amenda, in temeiul prev. art. 2 alin 31) Legea 61/1991, pt ca m-au invitat sa dau relatii cine conducea masina (parcata, chipurile ... (vezi toată discuția)
Amenda posta poliția locala Erc.andreeasorina Erc.andreeasorina Astazi am primit prin posta o amenda pt parcare regulamentara din partea poliției locale. Precizez faptul ca masina mi-a fost ridica masina si procesul verbal ... (vezi toată discuția)