Am si eu o problema si va rog sa ma sfatuiti:
Eu, creditor, am pus in executare pe o societate debitor ( am obtinut incuviintare executare silita pt. o suma de bani). Executorul a pus poprire pe conturile de debitorului, dar, cum ma asteptam ,de fapt, acestea erau deja poprite si ...pe zero. Paralel, executorul a trimis adrese de infiintare poprire si catre alte cateva societati, clienti ai debitorului meu, care datorau bani acestuia.
Unii au raspuns ca nu au relatii contractuale cu debitorul, unul, insa, a transmis executorului ca a fost notificat de debitor, dupa ce a primit adresa de infiintare poprire, ca debitorul a cesionat contractul si ca acum nu mai datoreaza nimic catre debitorul meu.
Executorul m-a sfatuit sa cer validare poprire impotriva tuturor, intrucat este evident ca debitorul a facut o masinatiune cu aceste cesiuni.
Intrebare:
Referitor la tertul care a transmis si recunoscut ca "nu plateste pt. ca a intervenit cesiunea", desi cesiunea nu ii era opozabila, cam stiu ca as avea sanse.
As vrea sa stiu daca in cererea de validare poprire, trebuie sa cer si anularea platilor facute cesionarului sau este de ajuns ca cer validare poprire
Referitor la ceilalti terti, care doar au trimis toti o adresa copy-paste cum ca nu au realtii cu debitorul... nu stiu cum sa tratez....eu nu am acte sa dovedesc clar relatiile lor contractuale....Ar putea instanta sa ii oblige sa le depuna?...
Nu as vrea sa fac niste cereri fara sorti de izbanda si sa mai fiu si obligat la cheltuieli de judecata.:sorry:
ce parere aveti?
:worthy:
Cesiune creante
discover
Situatie : tert popritul unui debitor plateste in conturile indicate de executor o parte din bani ,repr valoarea fact scadente la acel moment si la cateva ... (vezi toată discuția)