avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal viteza

Buna seara,
In cursul zilei de azi am fost inregistrat de radarul politiei(Logan vechi) cu viteza de 106km/h in localitate (exista dovada video) , am primit amenda si suspendarea permisului de conducere, am semnat procesul verbal cu mentiunea ca nu sunt de acord.
Am citit o serie de motive pentru care pot motiva in instanta contestarea procesului verbal, motivul pe care voi merge va fi contestarea pe baza conditiilor meteo, ploua si judetul respectiv era in cod galben de precipitatii.
Va rog sa va spuneti parerea daca acest motiv este intemeiat si daca exista sanse de anulare ale procesului verbal.
Marturisesc ca aveam viteza, voi plati amenda luni la prima ora, tot ce vreau este sa scap de suspendarea de permis am mare nevoie de el lucrand in vanzari.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:00, 27 Aprilie 2014
Aspectul ca ploua si judetul respectiv era in cod galben de precipitatii.,in raport de certitudinea ca va deplasati cu viteza de 108 km/h in localitate ,nu constituie temei legal care sa il invocati pentru solicitarea anularii PV
Tocmai conditiile meteo si carosabilul umed va obligau sa va deplasati cu respectarea vitezei legale in localitate

Sansele sunt mici important este faptul ca o sa castigati cateva luni sau chiar un an perioada in care puteti folosi autoturismul.succes.
ynocentta a scris:

Aspectul ca ploua si judetul respectiv era in cod galben de precipitatii.,in raport de certitudinea ca va deplasati cu viteza de 108 km/h in localitate ,nu constituie temei legal care sa il invocati pentru solicitarea anularii PV
Tocmai conditiile meteo si carosabilul umed va obligau sa va deplasati cu respectarea vitezei legale in localitate

In primul rand va multumesc pentru raspunsuri.
Stiu ca trebuia sa ma deplasez cu viteza legala, am gresit si probabil voi plati dar as dori sa se intample si in acest fel cu politisti care nu isi fac treaba cum trebuie, in primul rand masina statea la panda cu politistii culcati pe banchete pentru a parea ca este goala, in 50 de metri m-am pomenit cu un agent sarind in fata masini, nu mi s-au cerut actele masinii decat CI si permis, ca sa nu mai mentionez si faptul ca doreau sa semnez si dovada ca mi s-a retinut permisul desi acest camp nu este trecut pe acea hartie. Dar astea sunt lucruri minore din partea lor, culmea ironiei este faptul ca la intoarcere mergand pe acelasi drum m-am intalnit cu aceiasi masina de politie de data aceasta cu un singur agent, mergea in spatele meu, am setat pilotul automat pe 50 de km/h si ce credeti,melteanul nu poate merge la aceasta viteza si ma depaseste bineanteles pe linie continua, fara girofar fara nimic, am apucat sa il filmez dar din cauza telefonului care nu a focusat cum trebuie imaginea este blurata si nu se vede numarul de la masina iar eu nu am avut curajul de a-l urmari sa prind o imagine mai buna, oricum acest filmulet este nul in instanta. Saptamana viitoare dupa intoarcerea de la tribunal voi face o vizita si superiorului lui pentru a ii arata acest filmulet si a face o plangere pentru comportament inadecvat.
Greseala este a mea voi plati dar ma doare ca ei nu vor plati la fel pentru greselile lor.
Intr-o societate ideala nu am avea nevoie de politisti daca persoanele care gandesc ca dvs ar intelege la ce sunt buni politistii. Este mult mai usor sa minti si sa furi si de multe ori legea este imposibil de aplicat la astfel de personaje. Cu timpul si politia , vazand ineficienta legilor aplicate corect si cu bun simt, incep sa le calce putin cate putin.
Politistii corecti ar trebui aparati si promovati dar masurile luate in intreaga societate ar trebui sa aiba logica si sa ne civilizam toti. Intr-o societate cu nivel de civilizatie 0 nu se mai poate aplica legea.
Cand dvs ganditi cum ganditi, nu puteti cere dreptate.

Cu scuzele de rigoare ,este cam greu ,deplasandu-te cu viteza de 108 km/h ,sa afirmi ca politisti erau culcati ...alte amanunte din autovehiculul politiei nu ati remarcat ?
Este interesanta staruinta dv a sustine vinovatia politistilor ,asta dupa ce ati fost surprins ruland cu viteza peste limita legala,in conditiile in care ploua si judetul respectiv era in cod galben de precipitatii.

Alte discuții în legătură

Permis retinut, proces verbal nesemnat adipan91 adipan91 Buna ziua! Azi noapte cand ma intorceam de la munca, m-a oprit politia, chipurile ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, desi eu trecusem pe galben. ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am si eu o problema juridica a carui rezolvare incerc sa o gasesc. O persoana a fost sanctionata contraventional cu 4 puncte amenda in valoare ... (vezi toată discuția)
Depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile? maarkyM maarkyM Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de ... (vezi toată discuția)