O sa vin si eu cu argumente. (sa nu credeti ca va indic faptul ca dvs. ati gresit, trebuie sa platiti sau altceva)
Cand semnalul galben apare dupa semnalul verde, conducatorul vehiculului care se apropie de intersectie trebuie sa opreasca cu exceptia situatiei in care, la aparitia semnalului, se afla atat de aproape de acele locuri, incat nu ar mai putea opri vehiculul in conditii de siguranta.
Aveti dreptate cand ati spus ca exista si posibilitatea de a nu putea opri la semnalul galben. Totusi, dvs. vorbiti despre o intersectie, care se afla intr-o localitate. Imi permit sa spun ca limita de viteza era de 50 km/h, dvs. fiind in localitate. Ati spus ca aveati 50 km/h, eu stiu ca atunci cand va apropiati de o intersectie semnalizata, o trecere de pietoni, trebuie redusa viteza, nu tinuta la cea maxim permisa. Dvs. trebuie sa aveti acolo mult mai putini km/h, pentru ca putea sa va sara in fata un pieton pe trecere, putea sa se defecteze semaforul si sa aveti verde in acelasi timp cu cei de pe drumul cu care va intersectati, s.a.
La o prima impresie, dvs. ati fortat semaforul, viteza nefiind corespunzatoare de intrare in intersectie, politia v-a dat amenda intr-un mod corect si acesta nu poate sa fie un motiv de contestatie.
PS: v-am explicat intr-un limbaj mai usor, sa ne intelegem. Va pot aduce si articole din legislatie la ceea ce am spus mai sus.