avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut - neacordare prioritate trecere de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut - neacordare prioritate trecere de pietoni

Pe data de 3.3.2011 ma deplasam dinspre CORA LUJERULUI spre COTROCENI pe bulevardul Iuliu Maniu.
Ajung la trecere de pietoni semnalizata, aflat pe banda de la axul drumului(a 4-a banda-cu tot cu banda pentru parcare)
Pietonii s-au angajat in trecere, eu mai aveam 10 metri pana la trecerea de pietoni, avand o viteza de 50 de km/h.
Am spus ca nu sunt probleme si nu are rost sa franez brusc sa mai apara si alte probleme, asa ca mi-am continuat drumul, vazand apoi masina de politie care statea cu camera la panda. Apoi observ in oglinda retrovizoare ca au pornit girofarul si vin dupa mine.
Eram la ceva distanta, am oprit pe dreapta si i-am asteptat direct cu actele in mana. Mi-au spus ca ma au pe camera, mi-au aratat si filmarea, mi-au zis ca nu au ce sa-mi faca, chiar mi s-au parut de treaba.
Ideea care este... Pe procesul verbal este precizat locul faptei: BD. Timisoara nr. 19. Nu iuliu maniu... nu stiu ce numar era pe acolo.
Am fost pe Bd Timisoara la nr 19 si cele mai apropiate treceri de pietoni sunt semaforizate in intersectii, nu exista trecere pur si simplu de pietoni.

Cum ar trebui sa procedez pentru a face plangere ?
Mentionez ca sunt student la doua facultati si am nevoie de permis pentru a ma deplasa.
Mentionez ca pe pietoni nu i-am incomodat, nu i-am facut sa se opreasca din mers, nu i-am speriat cu absolut nimic.
Cel mai recent răspuns: Roxana Onu , Avocat 00:27, 8 Martie 2011
iti sugerez sa iei legatura cu un avocat.
in primul rand este nevoie de formularea plangerii contraventionale.
dupa inregistrarea ei la judecatorie primesti un numar de dosar, iar apoi urmeaza sa faci cerere pentru eliberare certificat de grefa, care sa ateste ca exista un proces pe rol.
urmatorul pas este sa duci la politie, iar in baza certificatului de grefa iti recuperezi permisul de conducere pana la solutionarea definitiva a dosarului de la judecatorie.
in orice caz, fiind vorba de retinerea permisului de conducere pentru neacordare prioritate, procesul va fi unul de durata, complex, impunandu-se administrarea de probatorii(inscrisuri, martori) si invocarea motivelor de nelegalitate ale procesului verbal de contraventie.

in concluzie, ai nevoie de ajutor specializat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului de conducere,neacordare prioritate pieton mihailov mircea mihailov mircea Pe data de 01/07/2008 in jurul orei 08_15am circulat pe Bd-ul Iliu Maniu, la trecerea de pitoni de la Agip Politehnica,eu eram pe banda a 3-a lanaga axul ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru neacordare prioritate la trecerea de pietoni - plangere contraventionala bogdancovaci bogdancovaci Sa ma judec cu Politia Română??? ideea e in felul urmaritor... 15 zile dovada.... motivul \"neacordare prioritate la trecerea de pietoni\". Pe scurt, ... (vezi toată discuția)
Deschidere proces la judecatorie impotriva unei amenzi rutiere + certificat de grefa ryryrazvan ryryrazvan Buna ziua . In data de 26.03.2018 ora 16:00 pe raza localitatii Pantelimon, judetul Ilfov, am fost oprit de un echipaj de politie VW Pollo. Inainte de o ... (vezi toată discuția)