Pe data de 01/07/2008 in jurul orei 08_15am circulat pe Bd-ul Iliu Maniu, la trecerea de pitoni de la Agip Politehnica,eu eram pe banda a 3-a lanaga axul drumului iar pietonul traversa de la staga spre dreapta mea,era trecut de banda a 3-a,pe la jumatatea benzii a 2-a,deci trecuse de masina pe care o conduceam, am oprit la cca 5-600 m dupa trecere unde aveam de rezolvat niste probleme(ARR),din spate a venit o masina de politie rutiera si a invocat ca nu am acordat prioritate pietonului,l-am obligat sa alerge pe trecere. Permisul mi-a fost retinut,la mentiuni am consemnat "cea ce este mentionat in P.V. nu este conform cu realitatea"am seemnat si la mentiuni si ca am luata la cunostinta.
Dores sa depun contestatie iar asta se va intampla marti 05/08/2008, la judecatorie nu au program cu publicul.
Am shi un martor care poate sustine ceea ce s-a intamplat,politia nu a avut aparat de inregistrare.
Aveti doar 15 zile ptr. a contesta procesul verbal... desi e vacanta judecatoreasca cererile se primesc si numai termenul de judecata va fi dupa aceasta vacanta...
Daca fapta s-a petrecut pe 01.07.2008 (cum ati relatat Dvs.) termenul de depunere a contestatiei a expirat.
Daca este greseala de tipar (data reala este 01.08.2008) mai aveti timp de depunere a contestatiei. Dar grabiti-va
buna ziua!
am o problema similara: ieri in jurul orei 13 circulam pe str Sever Bocu Timisoara, si m-am apropiat de o trecere de pietoni (viteza regulamentara). In momentul in care mai aveam aprox 15 m pana la trecerea de pietoni am observat 2 persoane pe trotuar care discutau si se apropiau de punctul de trecere am luat piciorul de pe acceleratie in ideea ca poate vor sa treaca. fara sa se asigure au pasit pe trecere apoi sau oprit si au inceput sa se asigure insa eu mai aveam circa 5 m pana la trecere am franat insa nu m-am putut opri (eram pe banda 2 de circulatie). vazand ca pietoni nu mai inainteaza si eram deja pe trecere in frana am dat drumu franei si am continuat drumul. 300 m mai incolo un domn politist a sarit in fata mea din masina parcata pe trotuar.am oprit s-a prezentat mi-a cerut actele ma intrebat daca stiu pentru ce ma oprit am raspuns ca nu stiu si a zis ca nu am acordat prioritate pietonilor. a zis sa astept la masina. a completat procesul verbal. am mentionat ca nu am timp sa opresc vehicolul in conditii de siguranta din cauza distantei si a timpului foarte scurt. am semnat procesul verbal. persmisul a fost retinut. in procesul verbal nu este mentionata perioada pe care s-a retinut si nici pe dovada doar perioada de gratie.
se poate face contestatie si daca da de ce aspecte as putea sa ma leg?