avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal viteza

Buna seara,
In cursul zilei de azi am fost inregistrat de radarul politiei(Logan vechi) cu viteza de 106km/h in localitate (exista dovada video) , am primit amenda si suspendarea permisului de conducere, am semnat procesul verbal cu mentiunea ca nu sunt de acord.
Am citit o serie de motive pentru care pot motiva in instanta contestarea procesului verbal, motivul pe care voi merge va fi contestarea pe baza conditiilor meteo, ploua si judetul respectiv era in cod galben de precipitatii.
Va rog sa va spuneti parerea daca acest motiv este intemeiat si daca exista sanse de anulare ale procesului verbal.
Marturisesc ca aveam viteza, voi plati amenda luni la prima ora, tot ce vreau este sa scap de suspendarea de permis am mare nevoie de el lucrand in vanzari.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:00, 27 Aprilie 2014
oug195
Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin.(1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere. –
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Obtineti un certificat de grefa cu care va prezentati la politie sa va restituie permisul de conducere. Dupa pierderea procesului obtineti un alt certificat de grefa si predati permisul de conducere in vederea efectuarii perioadei de suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut, proces verbal nesemnat adipan91 adipan91 Buna ziua! Azi noapte cand ma intorceam de la munca, m-a oprit politia, chipurile ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, desi eu trecusem pe galben. ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am si eu o problema juridica a carui rezolvare incerc sa o gasesc. O persoana a fost sanctionata contraventional cu 4 puncte amenda in valoare ... (vezi toată discuția)
Depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile? maarkyM maarkyM Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de ... (vezi toată discuția)