avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale FIRME INACTIVE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

FIRME INACTIVE

O firma declarata inactiva la ORC poate sa vanda mijloace fixe(e vorba de mijloace de transport)?
Cel mai recent răspuns: stoicavioleta17 , utilizator 08:45, 28 Aprilie 2014
Buna ziua .
In primul rand trebuie sa va reglementati si remediati toate problemele avute in vedere de catre ANAF atunci cand ati fost declarat inactiv, ca sa va reactiveze .
Regimul fiscal si juridic al statului de firma inactiva difera de cel de firma SUSPENDATA LA ORC.
Atunci cand firma este suspendata legal la ORC,nu mai aveti voie sa desfasurati pe perioada suspendarii nici un fel de activitate comerciala .
Regimul juridic al firmelor inactive este ca ,partenerii de afaceri ai dvs.din perioada declararii inactivitatii firmei, de catre Presedintele ANAF prin ordin, nu isi pot deduce TVA- ul achitat catre dvs., pe langa alte piedici ,,legale ,,ceea ce va duce in mod iminent la pierderea clentelei, tocmai datorita acestui fapt.
Recomandat ar fi sa faceti demersurile legale la fisc ca sa va reactivati legal, pentru mai multa siguranta .
Cu stima,
Marius Bote .
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma incactiva - reluare activitate orc dar nu la anaf marius.m marius.m Am o firma (prestari servicii) a carei activitate a fost suspendata 3 ani. Am reluat activitatea urmand toate procedurile la ORC. Am punct de lucru legal , ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii vreau s-o inchid. pot? cristinabucuresti cristinabucuresti Buna ziua. Am o firma care are 6000 ron datorie la stat. Impozite samd... As dori s-o pun pe zero cateva luni ca sa-mi pot plati datoria ( si sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Contribuabil inactiv Radu Culcea Radu Culcea Declararea contribuabililor inactivi(adica cine nu depune declaratiile de riguare la 2 termene consecutive) se face cu data publicarii in Monitorul Oficial al ... (vezi toată discuția)