avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Crescatorie de pasari
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Crescatorie de pasari

Buna ziua, as dori informatii cu privire la fonduri nerambursabile pentru o ferma de pasari ( de dimensiuni medii).Eu dispun de 1 ha de teren si de o suma de cca 5000 euro. Insa m-ar interesa sa stiu daca as putea beneficia de fonduri nerambursabile, daca ma poate ajuta cineva, multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 08:41, 5 Mai 2014
Puteţi accesa bani europeni printr-un proiect bine întocmit, daca aveţi până în 40 de ani pentru fonduri nerambursabile de până la 60.000 euro, măsura în cadrul P.N.D.R.-ului.
(Sprijinirea tinerilor fermieri, care primesc 60.000 de euro, 100% fond nerambursabil.)
Din 2014, România are la dispoziție fonduri europene în valoare de aproximativ 40 de miliarde de euro, bani pe care cetățenii români și instituțiile statului pot să îi obțină prin proiecte bine gândite. Cele 40 de miliarde de euro trebuie absorbite în viitorii șapte ani, deci până în 2020.
Cel mai bun răspuns ar fi din partea d-nei Otilia Manta, preşedintele Grupului Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC), despre fondurile europene pe care românii le pot accesa în perioada 2014 – 2020 dar şi cum pot fi obţinute aceste fonduri, cum se alcătuieşte un proiect bun, cine are dreptul să beneficieze de aceste fonduri, în ce domenii sunt disponibile fondurile europene, ce este cofinanţarea etc., astfel răspunsul ar fi următorul :
Otilia Manta
Finantarea infiintarii fermelor de animale (porci, oi, capre, vaci pentru lapte, vaci pentru carne, pasari etc) este facuta prin intermediul masurii modernizarea fermelor (fosta Masura 121 – PNDR), care va avea un sprijin financiar de 1,025 miliarde euro, in perioada 2014-2020, conditiile fiind similare cu vechiul PNDR. Pasii care trebuie facuti :
1) Evaluarea situatiei juridice a terenului pe care urmeaza sa fie amplasata investitia.
2) Contactarea atat a unui consultant, cat si a unui proiectant cu experienta in accesarea si implementarea de proiecte pe fonduri europene in vederea definirii structurii de investitie din punct de vedere financiar si tehnic. Ca un sfat, in momentul cand negociati contractul de proiectare, acesta sa includa toti pasii aferenti dosarului tehnic (studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de executie, caiete de sarcini, avize si autorizatii etc.), iar pentru contractul cu prestari servicii consultanta, acesta sa includa intocmirea documentatiei de finantare, sprijin prin serviciile de consultanta in implementarea proiectului, intocmirea dosarelor de achizitii, intocmirea dosarelor pentru obtinerea de credite – cofinantare si intocmirea dosarelor de plati – decontare APDRP, rapoarte de monitorizare.
Totodata, pentru proiectele cu finantare europeana, trebuie sa luati in calcul si serviciile auditorului financiar, care va auditeaza proiectul. Toate costurile aferente serviciilor raman inscrise in acelasi maxim procent ca si programele derulate in intervalul 2007-2013, respectiv maxim 10% din valoarea eligibila a proiectului. Daca investitia este simpla, directa, trebuie sa se inscrie in procentul de maxim 5%. Din practica noastra, pentru achizitia unui tractor, procentul este intre 1,5 si 2,5%.
3) Implementarea propriu-zisa a investitiei de la scrierea documentatiei de finantare din punct de vedere tehnic si financiar pana la finalizarea acesteia si inceperea productiei in cadrul fermei.
Detalii despre masura 121 ferme familiale pentru cresterea pasarilor gasiti pe site apdrp in forma consultativa. Cititi ghidul pentru a sti care sunt conditiile pentru a aplica in cadrul acestei masuri.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene crestere iepuri gabor77 gabor77 ce anume imi trebuie sa accesez fonduri europene pt cresterea iepurilor (vezi toată discuția)
Tinerii fermieri au solicitat apdrp peste 272 milioane de euro intr-o singura sesiune Daniela Bolog Daniela Bolog 02 august 2012 In cadrul celei mai recente sesiuni de primire a proiectelor de finantare pentru Masura 112 „Instalarea tinerilor fermieri” din ... (vezi toată discuția)
Producator agricol autorizat Duma Liliana Duma Liliana Cultiv 7 ha porumb si 1 ha cartofi si vand produsele in piata si chiar de acasa pe baza certificatului de producator. Daca doresc fonduri europene pentru ... (vezi toată discuția)