avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare amenzi si cercetare disciplinara prealabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare amenzi si cercetare disciplinara prealabila

Buna seara
Societatea la care lucrez a primit o amenda de la ITM pt nerespectarea prevederilor HG 1425/2006.
Intentioneaza recuperarea amenzii de la cei care au nu si-au indeplinit sarcinile de servici, cf art 254, 255 din Codul Muncii. In acest caz se mai initiaza suplimentar si o cercetare disciplinara prealabila? Sau se considera ca sunt 2 sanctiuni pentru aceeasi fapta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ccmihaela , utilizator 10:11, 27 Aprilie 2014
apreciez ca recuperarea amenzii poate opera doar in cadrul unei cercetari disciplinare, care are tocmai scopul de a da dreptul angajatului cercetat si care ar trebui sa platească amenda sa-si faca apararile pe care le crede de cuviinta
In cazul dvs. este vorba de recuperarea prejudiciului de catre angajator de la persoana (salariatul) ce se face vinovat de creearea prejudiciului respectiv; apreciez ca, pentru a cunoaste daca salariatul este vinovat trebuie sa se faca o cercetare la nivelul angajatorului, sa se constate vinovatia sau nu a salariatului, si, dupa aceea, daca salariatul respectiv este gasit vinovat, sa se recupereze prejudiciul de la persoana (salariatul) care se face vinovata de producerea prejudiciului respectiv in baza unei actiuni in raspundere contractuala (daca nu se incheie un angajament de plata cu salariatul vinovat de producerea prejudiciului).
Recuperarea prejudiciului nu se face in cadrul cercetarii disciplinare.

Art.253 alin.3 C.mun. : Angajatorul care a platit despagubirea isi va recupera suma aferenta de la salariatul vinovat de producerea pagubei, in conditiile art. 254 si urmatoarele.

Principalele modalitati de stabilire si recuperare a prejudiciului produs angajatorului – atat in cazul raspunderii patrimoniale, cat si a obligatiei de restituire – sunt acordul partilor ori actiunea in justitie.
Multumesc pentru raspuns. Voi propune conducerii societatii demararea cercetarii disciplinare prealabile si in functie de justificarea ITM si a neregulilor constatate cu ocazia controlului se va stabili vinovatia fiecarei persoane implicate. De asemenea reuperarea prejudiciului voi propune sa se faca prin acordul partilor, iar daca nu, in functie si de rezolutia cercetarii preliminare, prin actionare in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere disciplinara si raspundere patrimoniala ContSters314199 ContSters314199 Daca un salariat nu si-a indeplinit atributiile de serviciu, iar societatea a fost amendata din acest motiv, putem actiona asupra salariatului si cu cercetare ... (vezi toată discuția)
Amenda itm livacos livacos amenda ITM poate fi imputata salariatului? (vezi toată discuția)
Amenda iuliangoga iuliangoga Amenda poate fi considerata paguba ? In acest sens , angajatorul se poate indrepta impotriva salariatului care a gresit ? (vezi toată discuția)