avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Despre facultatea de drept
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Despre facultatea de drept

Salut tuturor ! Sunt in clasa a XII-a si vreau sa dau la facultatea de drept ! Sunt constient de ce ma asteapta , dar am o mica curiozitate si sper ca acesta sa fie locul care ma ajuta sa o sting . As vrea sa stiu ce profile exista la facultatea de drept , dar in mod special as vrea sa stiu cu ce se ocupa fiecare profil in parte . Am gasit cateva lucruri pe internet dar nu sunt tocmai ce caut eu . Am gasit forumul acesta si m-am gandit ca avand atat de multi utilizatori sau cunoscatori in aceasta materie , ar trebuie sa incerc ! Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alex280795 , utilizator 13:47, 4 Mai 2014
nu exista profile la facultatea de drept.
Salut! Într-adevăr nu există profile la această facultate, doar la nivel de master se face specializarea. Ca să îți faci o idee despre ce vei studia, informează-te de pe internet despre ramurile de drept care se predau: drept civil, drept penal, drept administrativ, etc.

Succes!
La asta faceam referire stiam ca facultatea de drept nu are profile , dar din ce am citit pe internet exact cum a spus bodea , am gasit ceva de drept civil , drept penal .. sa inteleg ca astea sunt specializari in master deci ? Si daca imi poti spune asa cat de cat cam la ce se refera fiecare in parte ar fi perfect ! Multumesc
Există specializări la nivel de master pe aceste ramuri, dar sunt și materii de bază în ciclul de licență. La drept civil se studiază contracte, succesiuni, drept de proprietate, etc., iar la drept penal se studiază infracțiuni (cum sunt omorul, furtul), pedepse, etc. Îți recomand să te uiți peste Codul civil, Codul penal și Codurile de procedură, pentru a vedea exact despre ce este vorba. Textele codurilor le găsești pe internet.

Pe lângă acestea, mai sunt materii precum drept administrativ, dreptul Uniunii Europene, drept internațional, drept comercial, dreptul de proprietate intelectuală, drept constituțional, etc., iar în viitoarea profesie ai posibilitatea să te specializezi pe domeniul care îți place.
Multumesc mult ! Un site mai sigur unde pot citi toate lucrurile astea , adica sa imi vorbeasca despre fiecare stii cumva ? Nu as vrea sa citesc toate tampeniile care mi le ofera pe google !
Si ar mai fi ceva , as vrea sa stiu care este site-ul oficial de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi ! Va rog , multumesc anticipat !
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2014
alex280795, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal - as alege aceasta specializare, dar nu stiu daca pot din primul an de facultate ChloeN ChloeN Buna! A venit momentul sa ma decid in ceea ce priveste facultatea si am ales Dreptul. Din cate informatii am cules, recunosc ca Dreptul penal ma atrage foarte ... (vezi toată discuția)
Sfat legat de masterat amitza amitza as dori si eu un sfat, va roooooooooooog!!!!!!!!!! sunt proaspat absolventa de drept, si as dori sa urmez unul sau doua programe de master , dar nu ma ... (vezi toată discuția)
Ce presupune masterul in cariera judiciara? sbdcl sbdcl ce presupune masterul in cariera judiciara mai exact?mersi (vezi toată discuția)