avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Drept penal - as alege aceasta specializare, dar nu ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Drept penal - as alege aceasta specializare, dar nu stiu daca pot din primul an de facultate

Buna! A venit momentul sa ma decid in ceea ce priveste facultatea si am ales Dreptul. Din cate informatii am cules, recunosc ca Dreptul penal ma atrage foarte mult. Nelamurirea mea tine de impartirea catedrei la UB. Din cate am vazut pe site au Drept Public, Drept Privat si Drept Penal. Ma intereseaza daca aceste 3 "ramuri" sunt specializari sau sunt facultati propriu-zise, fiecare cu treaba ei. Pe alte forumuri explicatii clare nu am gasit si mi-as dori sa aflu din partea cuiva avizat tot ce tine de Drept, admitere, materii care se studiaza, in mare cam tot ce se poate spune. Aidez-moi s'il vous plait:( !
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 01:18, 14 Aprilie 2012
Buna.
In ramura de drept public se include: drept administrativ, drept constitutional s.a. (si penal)
In ramura de drept privat: drept civil, drept international privat etc;
In ramura de drept penal se incadreaza si executarea pedpselor, ca exemplu...

Nu sunt facultati ”de sine statatoare”. Va puteti orienta catre ramura de drept penal si sa alegeti un subiect pentru lucrarea de licenta. Apoi master, eventual doctorat. Sau doar intrarea in profesia de avocat si va orientati catre cauzele de drept penal.

Ce materii se studiaza?! Multe; inclusiv management si contabilitate; istoria statului si dreptului romanesc - pe langa materiile specifice - sa le zic asa. Fiecare facultate are o programa care trebuie respectata - e publica (aflati ce materii sunt facultative, care sunt optionale etc)

Admitere. Se vehiculeaza ideea ca nu va mai fi ”concurs de dosare” ci se va da examen - care vor fi materiile de examinare nu stiu.


Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
trope_doi, utilizator
Existenta catedrelor pe diferite ramuri de drept este pur administrativa in cadurl facultatilor. La facultatea de drept faceti atat materii de drept public cat si de drept privat, ceea ce vi s-a enumerat mai sus.
Materiile sunt aceleasi pt toti studentii pe parcursul celor 4 ani de facultate, iar dreptul penal se incepe din anul 2.
Va puteti specializa pe drept penal abia dupa terminarea facultatii prin urmarea cursurilor de master si doctorat.
Dreptul penal este o denumire generica, oarecum, si acesta cuprinde mai multe materii: drept penal - partea generala si speciala, drept procesual penal, drept executional, cooperare judiciara in materie penala, infractiuni prevazute in legi speciale, criminologie, criminalistica etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2012
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criminalistica - in ce conditii pot deveni criminalist? yoyocool yoyocool buna,as vrea sa aflu mai multe detalii despre criminalistica,facultatea care trebuie urmata,examenul de admitere este greu,daca aceasta meserie este cautata si ... (vezi toată discuția)
Despre facultatea de drept alex280795 alex280795 Salut tuturor ! Sunt in clasa a XII-a si vreau sa dau la facultatea de drept ! Sunt constient de ce ma asteapta , dar am o mica curiozitate si sper ca acesta ... (vezi toată discuția)
Doctorat darria darria Sunt un functionar public cu statut special, lucrez in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, si m-ar interesa orice informatie in legatura cu ... (vezi toată discuția)