Poate sa-mi spuna cineva cand i-mi pot face rebilitarea? Am fost condamnat la 4ani cu executare in 2000 pentru compicitate la furt calif. si m-am liberat in 2003. In ce an i-mi pot face reabilitarea si daca este nevoie neaparat de un avocat platit sau pot primii unul din oficiu (sau fara).:bow:
Ati zis ca condamnarea a fost in anul 2000 pentru 4 ani, dar v-ati eliberat in 2003. Ati fost eliberat conditionat sau ati executat toata pedeapsa?
Si mai conteaza si luna in care ati fost eliberat. Conform codului penal:
Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţa judecătorească:
a) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de un an până la 5 ani, după trecerea unui termen de 4 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
...............
Deci, dumneavoastra puteti solicita reabilitarea judecatoreasca dupa 6 ani de la data executarii pedepsei,
Deoarece ati fost liberat conditionat, termenul de reabilitare incepe sa curga de la daa implinirii duratei pedepsei si nu de la data liberarii conditionate sau de la data pronuntarii sentintei.
Prin urmare, termenul va incepe sa curga din 2004.
Ajutor cazier.
darksideliar
salutare. in cazierul meu exista doua condamnari una in anul 2007 si una in anul 2010. Prima este de 3ani jumate si a doua de 4ani si 3 luni ambele cu ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar!
anonim2008
Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea
bebe121
buna ziua,dupa cat timp se poate cere reabilitarea in cazul in care am fost condamnat pe 208 209 cp la pedeapsa de 6 ani la care am ramas definitiv in 2004 si ... (vezi toată discuția)