avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Documente justificative pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Documente justificative pentru CCC

Buna dimineata,

Am primit o adresa din partea celor de la AJPIS prin care sunt instiintata de faptul ca voi primi, pentru moment, doar indemnizatia pentru cresterea copilului de la primul loc de munca pe care-l am.
Referitor la veniturile din activitati independente (al doilea loc de munca) mi se solicita sa prezint adeverinta de la Administratia Financiara, precum si copii dupa deciziile de impunere finala pentru anii 2012 si 2013, urmand ca ulterior sa se decida daca se vor lua in calcul la stabilirea dreptului de indemnizatie pt CC.
La data depunerii dosarului, respectiv 27 martie, nu mi s-a precizat acest aspect. Am intrebat de adeverinta pt stagiul de cotizare la Casa de Pensii si mi s-a mentionat ca verificarile se fac de catre ei.

Vreau sa va intreb daca este firesc sa mi se solicite aceste documente si nu inteleg de ce mi se comunica tocmai acum cand trebuie sa primesc decizia finala.

Va multumesc!



Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:50, 28 Aprilie 2014
Este normal sa va ceara aceste adeverinte, necesare pentru includerea veniturilor in baza de calcul a indemnizatiei de CCC
Ati mentionat la depunerea dosarului ca aveti venituri din activitati independente? Daca da, atunci ati dat, probabil, peste un lucrator neatent sau neglijent.

Norme de aplicare a OUG nr.111/2010:

ART. 6
... (5) Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum şi nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de organele competente, sunt, dupã caz, urmãtoarele:
a) dovada eliberatã de angajator sau de entitãţile asimilate angajatorului, care au calitatea de plãtitori de venituri supuse impozitului, din care sã rezulte cã persoana îndreptãţitã a realizat timp de 12 luni în ultimul an anterior naşterii copilului venituri din salarii, sau, dupã caz, de autoritatea competentã, în caz de dizolvare, faliment ori lichidare judiciarã a angajatorului;
b) dovada privind veniturile realizate în anul fiscal anterior celui în care s-a nãscut copilul şi/sau, dupã caz, dovada privind venitul calculat în vederea plãţii anticipate a impozitului, precum şi copia deciziei de impunere, eliberatã de autoritãţile competente, în cazul persoanelor care realizeazã venituri din activitãţi independente şi/sau din activitãţi agricole;
c) dovada eliberatã de organele competente, în cazul persoanelor care realizeazã venituri profesionale neimpozabile;
d) dovada eliberatã de organele competente, în cazul asociaţilor unici, privind veniturile realizate de aceştia;....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil - pfa norma de venit adrianppa adrianppa Salut, Ce documente pun in dosarul pentru indemnizatie crestere copil pentru a demonstra veniturile efective din PFA, avand in vedere ca impozitul platit de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate venituri carte munca + drepturi autor ? andra p. andra p. Buna ziua, in cazul unui contract de munca + contract drepturi autor (pe CM este trecut salariul minim pt studii superioare) cu aceeasi firma, se iau in ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie dupa noua lege ContSters391262 ContSters391262 Buna seara am o nelamurire: eu lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data de 23 aprilie 2015 tocmai am aflat ca sunt insarcinata insa eu ... (vezi toată discuția)