Daca veti naste in februarie 2017 , atunci perioada eligibila pentru CCC va fi martie 2015 - februarie 2017.
Potrivit noilor modificari aduse OUG 111/2010, va trebui ca în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, sa aveti realizate timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit.
Asadar, dacain perioada sus mentionata se regasesc cele 12 luni, atucni beneficiati de indemnizatia pentru CCC.
o intrebare as mai avea: cum voi putea sa-mi demonstrez veniturile adica prin ce act daca eu nu voi avea contract de munca activ in momentul nasterii deci clar nu voi putea aduce acele adeverinte completate de angajator, nu voi avea nici concediu pre sau postnatal si ce am mai vazut ca ar fi nevoie la dosar ?
nu am avut niciun fel de intrerupere din data de 23 aprilie si inca lucrez deci cele 12 luni ar fi.
Potrivit Normelor de aplicare a OUG 111/2010 (in vigoare in prezent), actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum şi nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de organele competente, sunt, după caz, următoarele:
a) dovada eliberată de angajator sau de entităţile asimilate angajatorului, care au calitatea de plătitori de venituri supuse impozitului, din care să rezulte că persoana îndreptăţită a realizat timp de 12 luni în ultimul an anterior naşterii copilului venituri din salarii, sau, după caz, de autoritatea competentă, în caz de dizolvare, faliment ori lichidare judiciară a angajatorului;
b) dovada privind veniturile realizate în anul fiscal anterior celui în care s-a născut copilul şi/sau, după caz, dovada privind venitul calculat în vederea plăţii anticipate a impozitului, precum şi copia deciziei de impunere, eliberată de autorităţile competente, în cazul persoanelor care realizează venituri din activităţi independente şi/sau din activităţi agricole;
c) dovada eliberată de organele competente, în cazul persoanelor care realizează venituri profesionale neimpozabile;
d) dovada eliberată de organele competente, în cazul asociaţilor unici, privind veniturile realizate de aceştia;
e) adeverinţa eliberată de plătitorul indemnizaţiei de maternitate, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, de angajator sau, după caz, de casa teritorială de asigurări de sănătate ori de agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă;
f) dovada eliberată de autorităţile competente, de angajatori sau, după caz, declaraţia pe propria răspundere, din care să rezulte data de la care solicitantul se află în concediu pentru creşterea copilului;
.....