avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nedumerire Completare Adeverinta de la angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nedumerire Completare Adeverinta de la angajator

Am o nedumerire in privinta Adeverintei care trebuie completata de catre angajatorul la care am lucrat 12 luni anterioare nasterii copilului , Eu am demisionat de la acel loc de munca dupa nastarea copilului , sotia mea a stat in concediu de maternitate , Acum as vrea sa imi iau si eu luna aceea la care are drept tatal . Trebuie neaparat sa complecteze acel angajator adeverinta sau este ok sa duc decizia in care arata veniturile pe acele luni . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 28 Iunie 2019
Adeverinta se completeaza de angajatorul dvs , nu al sotiei cu veniturile nete realizate in perioada respectiva.
Aia stiu si eu , e logic , Am intrebat altceva , E buna decizia de lichidare ? daca nu am posibilitatea sa dau de angajator sa imi completeze cererea tip ?
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
Balaie, utilizator
Nu este buna decizia , trebuie completata adeverinta.

Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum și nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de organele competente, sunt, după caz, următoarele:
a) dovada eliberată de angajator sau de entitățile asimilate angajatorului, care au calitatea de plătitori de venituri supuse impozitului, ori, după caz de autoritățile fiscale din care să rezulte că persoana îndreptățită a realizat timp de 12 luni în ultimii 2 ani anterior nașterii copilului venituri din salarii și asimilate salariilor sau de autoritatea competentă, în caz de dizolvare, faliment ori lichidare judiciară a angajatorului;
...
- extras Norme de aplicare a OUG 111/2010 -
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte doveditoare venituri salariale maaruaa maaruaa Trebuie sa depun actele pentru indemnizatia de crestere copil. 4 luni sunt lucrate in cadrul unei asociiatii non-profit si nu mai gasesc pe nimeni acolo care ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie dupa noua lege ContSters391262 ContSters391262 Buna seara am o nelamurire: eu lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data de 23 aprilie 2015 tocmai am aflat ca sunt insarcinata insa eu ... (vezi toată discuția)
Documente justificative pentru ccc andyc25 andyc25 Buna dimineata, Am primit o adresa din partea celor de la AJPIS prin care sunt instiintata de faptul ca voi primi, pentru moment, doar indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)