Trebuie sa depun actele pentru indemnizatia de crestere copil. 4 luni sunt lucrate in cadrul unei asociiatii non-profit si nu mai gasesc pe nimeni acolo care sa imi elibereze adeverinta necesara. Asociatia nu e lichidata. Cum procedez? Unde depun la sect 2 mi-au spus ca neaparat trebuie adeverinta...multumesc
Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.6
(5) Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum și nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de organele competente, sunt, după caz, următoarele:
a) dovada eliberată de angajator sau de entitățile asimilate angajatorului, care au calitatea de plătitori de venituri supuse impozitului, ori, după caz de autoritățile fiscale din care să rezulte că persoana îndreptățită a realizat timp de 12 luni în ultimii 2 ani anterior nașterii copilului venituri din salarii și asimilate salariilor sau de autoritatea competentă, în caz de dizolvare, faliment ori lichidare judiciară a angajatorului;
....
Cei de la sect 2 mi-au oferit 2 variante : adeverinta sau stagiu de cotizare plus adresa Reg. Com. cu dovada lichidarii angajatorului.Dar daca angajatorul nu e lichidat, ce pot face? Trebuie sa existe o solutie. Textul din lege este ambigu.
Bun, Asociatia este activa, in consecinta am nevoie de adeverinta. Numai ca nu are cine sa mi-o elibereze, nu dau de nimeni din asociatie. Sa inteleg ca nu exista alta solutie? Raman fara indemnizatie cu toate ca eu am venituri ?
Multumesc