avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acte doveditoare venituri salariale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acte doveditoare venituri salariale

Trebuie sa depun actele pentru indemnizatia de crestere copil. 4 luni sunt lucrate in cadrul unei asociiatii non-profit si nu mai gasesc pe nimeni acolo care sa imi elibereze adeverinta necesara. Asociatia nu e lichidata. Cum procedez? Unde depun la sect 2 mi-au spus ca neaparat trebuie adeverinta...multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 29 Octombrie 2017
Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.6
(5) Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum și nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de organele competente, sunt, după caz, următoarele:
a) dovada eliberată de angajator sau de entitățile asimilate angajatorului, care au calitatea de plătitori de venituri supuse impozitului, ori, după caz de autoritățile fiscale din care să rezulte că persoana îndreptățită a realizat timp de 12 luni în ultimii 2 ani anterior nașterii copilului venituri din salarii și asimilate salariilor sau de autoritatea competentă, în caz de dizolvare, faliment ori lichidare judiciară a angajatorului;
....
Cei de la sect 2 mi-au oferit 2 variante : adeverinta sau stagiu de cotizare plus adresa Reg. Com. cu dovada lichidarii angajatorului.Dar daca angajatorul nu e lichidat, ce pot face? Trebuie sa existe o solutie. Textul din lege este ambigu.
Asociatiile non-profit nu se inregistreaza la Reg.comertului., ci in Registrul asociatiilor si fundatiilor.

Din cate citesc eu , sunt doua varinate destul de clare in ceea ce privescte actele doveditoare privind realizarea de venituri,
Bun, Asociatia este activa, in consecinta am nevoie de adeverinta. Numai ca nu are cine sa mi-o elibereze, nu dau de nimeni din asociatie. Sa inteleg ca nu exista alta solutie? Raman fara indemnizatie cu toate ca eu am venituri ?
Multumesc
De ce nu luați de la ANAF adeverință?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare indemnizatie dupa noua lege ContSters391262 ContSters391262 Buna seara am o nelamurire: eu lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data de 23 aprilie 2015 tocmai am aflat ca sunt insarcinata insa eu ... (vezi toată discuția)
Documente justificative pentru ccc andyc25 andyc25 Buna dimineata, Am primit o adresa din partea celor de la AJPIS prin care sunt instiintata de faptul ca voi primi, pentru moment, doar indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)
Nedumerire completare adeverinta de la angajator Balaie Balaie Am o nedumerire in privinta Adeverintei care trebuie completata de catre angajatorul la care am lucrat 12 luni anterioare nasterii copilului , Eu am demisionat ... (vezi toată discuția)