avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil daca am realizat venituri impozabile in ultimile 12 luni anterioare nasterii copilului;fara a fi contribuit la CNPAS si CAS?
Conform legislatiei in vigoare(ORDIN 111/2010,art.7) inteleg ca e posibil...
Va rog sa ma ajutati cu un rapuns pentru care va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: antohiadriana , utilizator 18:23, 21 Iunie 2012
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC este suficient daca in cele 12 luni premergatoare nasterii ati realizat venituri din salarii, din activitati independenta sau agricole sau perioade asimilate: somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.

2. Plata indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de achitarea contributiilor la sanatate, pensie si somaj.

3. Este vorba de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
Multumesc
Adeverinta de venit trebuie luata de la fisc? Doamnele de acolo mi-au zis ca nu poate sa imi elibereze adeverinta de venit pe 2012. Ce pot face in acest caz?
1. Normele de aplicare a OUG 111/2010 spun ca actele necesare, in cazul dvs, sunt:

- dovada privind veniturile realizate în anul fiscal anterior celui în care s-a nãscut copilul şi/sau, dupã caz, dovada privind venitul calculat în vederea plãţii anticipate a impozitului, precum şi copia deciziei de impunere, eliberatã de autoritãţile competente, în cazul persoanelor care realizeazã venituri din activitãţi independente şi/sau din activitãţi agricole;

- dovada eliberatã de organele competente, în cazul asociaţilor unici, privind veniturile realizate de aceştia;

2. Mergeti la seful administratiei fiscale si spuneti pentru ce va trebuie adeverinta si el stie sa o faca in acest caz.
Multumesc
O sa ma duc inca o data la fisc sa vad ce rezolv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil / venituri activitati agricole geoaanei geoaanei buna ziua. sunt insarcinata in 2 luni si ma confrunt cu urmatoarea situatie: de la inceputul anului 2014 platesc la bugetul de stat un impozit pe veniturile ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie dupa noua lege ContSters391262 ContSters391262 Buna seara am o nelamurire: eu lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data de 23 aprilie 2015 tocmai am aflat ca sunt insarcinata insa eu ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil? cez177 cez177 Buna ziua! Am si eu o intrebare la calcularea indemnizatie de crestere de copil se iau in calcul veniturile pe ultimele 12 luni lucrate. Problema mea este ... (vezi toată discuția)