Buna ziua!
As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil daca am realizat venituri impozabile in ultimile 12 luni anterioare nasterii copilului;fara a fi contribuit la CNPAS si CAS?
Conform legislatiei in vigoare(ORDIN 111/2010,art.7) inteleg ca e posibil...
Va rog sa ma ajutati cu un rapuns pentru care va multumesc anticipat.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC este suficient daca in cele 12 luni premergatoare nasterii ati realizat venituri din salarii, din activitati independenta sau agricole sau perioade asimilate: somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.
2. Plata indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de achitarea contributiilor la sanatate, pensie si somaj.
3. Este vorba de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
Multumesc
Adeverinta de venit trebuie luata de la fisc? Doamnele de acolo mi-au zis ca nu poate sa imi elibereze adeverinta de venit pe 2012. Ce pot face in acest caz?
1. Normele de aplicare a OUG 111/2010 spun ca actele necesare, in cazul dvs, sunt:
- dovada privind veniturile realizate în anul fiscal anterior celui în care s-a nãscut copilul şi/sau, dupã caz, dovada privind venitul calculat în vederea plãţii anticipate a impozitului, precum şi copia deciziei de impunere, eliberatã de autoritãţile competente, în cazul persoanelor care realizeazã venituri din activitãţi independente şi/sau din activitãţi agricole;
- dovada eliberatã de organele competente, în cazul asociaţilor unici, privind veniturile realizate de aceştia;
2. Mergeti la seful administratiei fiscale si spuneti pentru ce va trebuie adeverinta si el stie sa o faca in acest caz.