avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil / venituri activitati agricole
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil / venituri activitati agricole

buna ziua. sunt insarcinata in 2 luni si ma confrunt cu urmatoarea situatie: de la inceputul anului 2014 platesc la bugetul de stat un impozit pe veniturile din activitatile agricole, dat fiind faptul ca am peste 20 ha teren si primesc o subventie APIA.
intrebarea mea este daca voi putea beneficia de CCC peste 7 luni doar platind acest impozit pe venitul din activitatea agricola.
mentionez ca nu sunt PFA

daca nu pot beneficia de CCC doar din impozitul pe venituri agricole, ce alte variante imi pot fi de ajutor
-pana in data de 25 05 2015 am fost in somaj ca absolvent
din septembrie anul curent voi avea calitatea de masterand anul I.
multumesc,
cu respect!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:01, 14 Iulie 2015
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta acestuia trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Pentru a dovedi veniturile din activitati agricole trebuie sa aveti la dosar "dovada privind veniturile realizate în anul fiscal anterior celui în care s-a nãscut copilul şi/sau, dupã caz, dovada privind venitul calculat în vederea plãţii anticipate a impozitului, precum şi copia deciziei de impunere, eliberatã de autoritãţile competente, în cazul persoanelor care realizeazã venituri din activitãţi independente şi/sau din activitãţi agricole" (din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor).

3. - Avand in vedere ca dvs. primiti si subventie APIA si pentru mai multe amanunte va recomand sa intrebati si la Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC (prin scrisoare sau e-mail, ca sa primiti raspuns tot in scris).
- Sau puteti intreba direct la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 ... (vezi toată discuția)
Model videochat - indemnizatie crestere copil -declaratie 201 elena1938 elena1938 Buna ziua , Sunt model independent in activitatea de videochat si urmeaza sa nasc in ianuarie 2017. Realizez venituri din aceasta activitate si le declar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil sotie pfa AlexIacoban AlexIacoban Buna ziua, Detin un PFA, iar in ianuarie 2016, am completat o declaratie la ONRC prin care atest faptul ca sotia participa la desfasurarea activitatii ... (vezi toată discuția)