Buna ziua.
Eu am opta pt ccc de un an, daca ma intorc la munca cu o luna jumate innainte ca bebelusul sa implineasca un an si daca voi lucra part time, pot beneficia de stimulentul de inserte?
Si daca da, cat timp voi lua acesti bani, pana face copilul un an sau doi?
Va multumesc!
In cazul dvs. beneficiati de stimulent de insertie de la revenirea la serviciu pana implineste copilul 2 ani.
Stimulentul nu se acorda pe perioada in care nu mai aveti venituri salariale.
OUG nr.111/2010:
ART. 7
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează: a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;
b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;
c) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului cu handicap în vârstă de până la 3 ani, prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricând, pe toată perioada.
(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia lunară şi solicită dreptul la stimulent de inserţie, plata acestei indemnizaţii se suspendă.
ART. 17
(1) Dreptul la stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 încetează cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
b) beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului şi nici nu se află în concediul pentru creşterea copilului;
c) a avut loc decesul copilului.
d) beneficiarul se află în situaţia prevăzută la art. 38 alin. (7).
(2) Dreptul la stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se suspendă începând cu ziua următoare celei în care se constată una dintre situaţiile prevăzute la art. 16 alin. (2), cu excepţia lit. i).
(3) Dreptul la stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului şi solicită concediul pentru creşterea copilului.
Stimulent de insertie
grf
buna ziua
fetita mea face un an in 5 iulie eu am optat pt concediu de crestere a copilului pt varianta cu 2 ani intrebarea mea ar fi
1. Daca ma intorc la ... (vezi toată discuția)