avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic

Daca firma da personal in somaj tehnic si eu sunt insarcinata in luna a 6a, si am anuntat de la inceputul sarcinii starea mea, are dreptul sa ma dea si pe mine in somaj tehnic? Si daca intra in insolventa cand voi fi in concediu de crestere copil are dreptul sa ma dea afara?#-o:sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:59, 28 Aprilie 2014
1. Da, are dreptul sa va trimita in "somaj tehnic", chiar daca sunteti insarcinata.

Nu exista nicio prevedere legala care sa-i interzica angajatorului asa ceva.

2. Daca sunteti in CCC, angajatorul are posibilitatea sa va concedieze pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal de risc Darib Darib Buna... se poate sa intru din șomaj tehnic în concediu maternal de risc? (vezi toată discuția)
Sarcina in șomaj tehnic Ynes2 Ynes2 Buna ziua , in data de 03.06.2019 mi-am dat demisia de la fostul loc de munca , apoi in Octombrie m-am angajat la actualul angajator , din luna Octombrie pana ... (vezi toată discuția)
Instiintare angajator despre sarcina - cand acesta se afla in plin proces de reorganizare Hellene04 Hellene04 sunt in a doua luna de sarcina, am fost in concediu medical, urmeaza sa merg din nou la servici. dar.....in perioada asta se face reorganizarea (sunt bugetar) ... (vezi toată discuția)