avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate impartitata - mostenitori in alta tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate impartitata - mostenitori in alta tara

Buna ziua,

Am parte de o situatioe foarte incurcata pe care as dori sa o rezolv si anume o proprietate impartita in mai multe parti si proprietari pe care as dori sa o achizitionez.
Situatia este urmatoarea: Proprietea este impartitat in 20 de parti din care 17 sunt al fostilor proprietari sasi care imediat dupa '89 au plecat in Germania lasandu-i pe parintii mei ca si "Administratori" , in Germania doamna (mama) care era proprietar majoritar a murit partea ei impartinduse la randul ei urmasilor in numar de 5 din care apoi a mai murit unul si partea acestuia impartindu-se la urmasii lui, destul de complicat dupa cum spuneam.
Celelalte 3 parti din 20 erau la momentul plecarii lor in proprietatea statului roman din cauza "confiscarii" acestor 3 parti de la unul din proprietarii care a plecat in Germania inainte de '89. Aceste 3 parti au fost ulterior cumparate de la ICRAL de catre parintii mei si nici nu a mai fost revendicata ulterior.
Situatia este acum ca pe acea proprietate locuiesc eu, parintii si fratele meu care nu este o persoana prea sociabila de aceea am exclus din start varianta procesului pe care parintii l-a putea face pt. procedeul de uzucapiune pt. a nu ramane impreuna cu el si ma ofer sa cumpar cele 17 parti impartite intre cei multi mostenitori ai sasilor din Germania.
Intrebarea mea este cat de complicat ar fi procesul pentru ei pentru a-si face succesiunea in acest moment si cum as putea face eu sa ii pot constrange sa imi vanda toti doar mie partea fiecaruia astfel incat sa am majoritate de parti si sa scap de colocatarii insociabili (evident nu de parinti care pot ramane linistiti in partea lor chiar mai mult daca au nevoie). Daca imi puteti recomanda si un avocat sau ghid bun specializat pe cazuri asemanatoare din Brasov v-as fi recunoscatoare.
Multumesc,
Mihaela

Alte discuții în legătură

Casa nationalizata ursu mihaela ursu mihaela Buna seara,locuiesc intr-o casa nationalizata cu chirie impreuna cu inca 2 familii mentionand ca ,casa a fost impartita la 3 familii cu contracte de inchiriere ... (vezi toată discuția)
As putea primi pensie alimentara? danutza777 danutza777 Buna ziua. Cazul meu este unul complicat. Am 20 de ani, sunt sudenta la o facultate de stat, loc bugetat, si am un parinte decedat motiv pentru care in prezent ... (vezi toată discuția)
Mostenire vanduta Hadryana Hadryana MP e decedat din 1985 si are 3 urmasi directi (fii), E, M, si P dintre care doar M mai este in viata, P fiind decedat in 1995 iar E in 1997. La moartea lui MP ... (vezi toată discuția)