avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Obligativitatea de a efectua verificarea PRAM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Obligativitatea de a efectua verificarea PRAM

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca scrie in vreo lege ca obligativitatea de a efectua verificarea PRAM revine proprietarului cladirii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: alimirela , utilizator 14:25, 29 Aprilie 2014
Gasiti informatii legislative aici [ link extern ]
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare emntioneaza:
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
i) să ia măsuri pentru autorizarea exercitării meseriilor şi a profesiilor prevăzute de legislaţia specifică;
q) să asigure echipamente de muncă fără pericol pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor.
Legislatia de profil stabileste obligatii pentru angajator. Daca o firma a inchiriat un spatiu de la un proprietar, obligatia masurarii prizelor de pamant intra tot in atribututile angajatorului, pentru respectarea prevederilor de mai sus.
In practica, in contractul de inchiriere (in special in cazul cand sunt mai multe firme care au inchiriat spatii de la acelasi proprietar, iar sistemul prizelor de pamant al cladirii este comun), atunci se poate trece obligatia efectuarii masuratorilor PRAM la proprietar.
Multumesc pentru raspuns, am gasit in contractul cu proprietarul faptul ca este responsabilitatea acestuia de a face aceste verificari..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare prize de pamant sorana_g sorana_g buna ziua, as dori sa tiu cine este obligat sa faca verificarea periodica a prizelor de pamant: proprietarul spatiului sau chiriasul care foloseste spatiul ? ... (vezi toată discuția)
Buletin pram luissiana luissiana buna ziua, toate firmele tb sa aiba aceste buletine? cine este emitentul? daca am sediul intr-un spatiu inchiriat/apartament cine trbuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)
In cazul lucrului de acasa, angajatorul are obligatia de a asigura ... Ariana.i Ariana.i In cazul lucrului de acasa, angajatorul are obligatia de a asigura echipamentele necesare (calculator) sau angajatul trebuie sa si le asigure prin mijloace ... (vezi toată discuția)