avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Verificarile Pram
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Verificarile Pram

Am o mare problema si nu ii pot da de cap va rog ajutati-ma, firma mea e autorizata sa faca verificarile pram iar in urma unei discutii cu un posibil client mi-a cerut sa ii aduc scris negru pe alb de la o anumita institutie de stat( pe care n u am gasit-o nici pana in ziua de azi) o hartie oficiala din care sa reiasa ca verificarile pram se fac de doua ori pe an in fiecare an. In legi si in stasuri scrie clar ca verificarile pram se fac de doua ori pe an. Va rog ajutati-ma, daca aveti idee, la ce institutie de stat pot merge sa imi dea acea foaie??? Am intrebat la ANRE dar habar nu au , am fost la inspectoratul teritorial de munca si la fel, am mers pana la ministrerul dezvoltarii si la fel nici un raspuns.#-o#-o#-o, nu stiu unde sa mai merg daca dumneavoastra aveti vreo ideea va rog nu ezitati sa raspundeti
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 22:34, 19 Aprilie 2011
Este simplu: de la institutia ce v-a autorizat sa efectuati verificarile respective.
Ma puteti ajuta cu actul normativ care indica obligativitatea efectuarii acestei verificari de 2 ori pe an ?
Va multumesc.
Periodicitatea verificarii PRAM este prevazuta de doua ori pe an (o data pe timp uscat si o data pe timp umed).
Periodicitatea masurarii instalatiei de impamantare (sau a prizei de pamant) este dependenta de aplicatie, mai exact: priza de pamant pentru stalpi electrici, cladirii, statii electrice etc. De altfel, si valoarea prizei de pamant minim admisa difera de la un caz la altul (inclusiv nivele de tensiune). Pentru obiectivele sau cladirile civile, verificarea prizei de pamant se face anual in baza PE116 si, daca ne referim si la instalatia de paratrasnet, ar trebui consemnat normativul I20-2000.
am sunat la anre si nimic .:( mi sa spus ca eu nu se ocupa cu asa ceva. ei doar certifica firmele .#-o. ceea ce mi-ai spus tu freeelis stiam deja, dar daca ai idee unde pot merge sa iau acea hartie mi-ai fi de mare ajutor:(
Incercati la:
1. ITM - la cei care se ocupa de securitatea si sanatatea in munca.

sau

2. Inspectoratul de stat pentru constructii.
cele mai clare explicatii le veti gasi intr-o carte de specialitate fiind vorba de o problema tehnica existenta si in PE 116 asa cum a scris @ freeelis! ( valoarea rezistentei prizei de pamant nu trebuie sa depaseasca 4 ohmi indiferent de timp si sol pentru retele de j.t.).
in alta ordine de idei cand vorbim de securitatea in munca orice verificari/confirmari in acest sens se fac ori de cate ori se considera necesar si nu numai atunci cand e obligatoriu!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare prize de pamant sorana_g sorana_g buna ziua, as dori sa tiu cine este obligat sa faca verificarea periodica a prizelor de pamant: proprietarul spatiului sau chiriasul care foloseste spatiul ? ... (vezi toată discuția)
Drepturi chirias - buletine pram pentru echipamente si instalatii electrice. lollstrop lollstrop Buna ziua, Reprezint o soc.comerciala care are sediul inchiriat. Pentru protectia muncii avem nevoie de la proprietar de situatia verificarilor PRAM, pe care ... (vezi toată discuția)
Audit de asigurare MatiesiAlin MatiesiAlin Am o situatie. Recent am avut un audit de asigurare . Problema e ca avem aparate de cafea , radiouri , incalzitoare , ventilatoare, computer (aparate ... (vezi toată discuția)