avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neplata utilitatilor de catre fostii proprietari
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neplata utilitatilor de catre fostii proprietari

Buna ziua.Pe 10 aprilie am cumparat o casa la tara.Cand s-au facut actele la notar mi s-a dat de catre proprietari ultima factura de electrica platita (mentionez ca acolo nu locuia nimeni si curentul era oprit de un an din cauza unei furtuni).Adoua zi, pe 11 aprilie am ajuns la noua casa si cand au venit cei de la electrica sa ne dea drumul la curent am constatat faptul ca erau in plus 650 de kw.
Am luat legatura cu proprietarii mi-au spus ca daca e asa vor plati si la cateva zile primesc un mail in care mi se comunica faptul ca mi-au lasat lemne in magazie si sa platesc curentul in contul acelor lemne.II pot da in judecata avand in vedere ca ei mi-au dat o factura falsa de electrica ce nu echivala cu realitatea la vanzare - cumparare???
Cel mai recent răspuns: luminita87 , utilizator 17:35, 29 Aprilie 2014
Depinde cum aveti contractul...
In contract este stipulat faptul ca toate facturile sunt achitate la zi

In contract este stipulat faptul ca toate facturile sunt achitate la zi
Consider ca ar fi imposibil ca noi sa fim pusi sa platim 650 de kw in plus din moment ce actele au fost facute joi si citirea a doua zi cand ne-au dat drumul la curent.Orice ar fi fos bagat in priza nu ar fi avut ca rezultat acest consum dar ma repet curentul a fost taiat si cei de la electrica ne-au reconectat, cu hartii scrise si semnate pt montareaunui nou sigiliu la contoar.




luminita87 a scris:



Consider ca ar fi imposibil ca noi sa fim pusi sa platim 650 de kw in plus din moment ce actele au fost facute joi si citirea a doua zi cand ne-au dat drumul la curent.








Imposibil nu este...
Exita cazuri in care dupa achizitia unei case proprietarii pentru instalarea contorului electric obligatoriu conform reglementarilor europene, se comunica ca imobilul este in evidenta cu debit
Conditionat de interesul pentru solutionare proprietarul poate demara actiuni/plangeri impotriva vanzatorului,eventual impotriva furnizorului de energie sau daca este interesat pentru urgentarea finalizarii beneficierii utilitatilor electrice achita debitul din proprie initiativa
Cunosc situatie de imobil executat silit ,in care debitorii au parasit imobilul in 2004,imobilul nu a mai fost locuit ,a fost debransat de la toate utilitatile
In 2012 imobilul a fost adjudecat la licitatie publica,in raportul de evaluare era subliniat ca imobilul este debransat de la utilitati si nelocuit,iar proprietarii ,la momentul incheierii contractului cu furnizorul de energie electrica au fost informati ca nu se poate executa bransarea la reteaua electrica decat dupa achitarea unui debit din 2002 la care se aplicasera penalitati timp de 11 ani...
Puteti face plangere penala pt. inselaciune in contra fostilor proprietari.

Alte discuții în legătură

Cum ar trebuie sa se imparta cheltuielile cu energia electrica pe scara blocului? gdracea68 gdracea68 Sunt din Drobeta-Turnu-Severin si locuiesc pe o scara cu 8 apartamente care face parte dintr-o asociatie de locatari care cuprinde mai multe blocuri. In ... (vezi toată discuția)
Obligatie preluare contract curent la cumpararea unei proprietati gabivoch gabivoch Buna seara, Am cumparat acum aproape 1 an un teren de 260 mp cu o constructie pe el, cladirea fiind aproape prabusita. Acest teren a fost parte a unui teren ... (vezi toată discuția)
Rebransare gaz si curent in locuinta nou achizitionata sarmizegetusa sarmizegetusa Bună seara, În cazul achiziției unei locuințe debranșate de la curent și gaz (din cauza neplății), sub ce condiții poate ... (vezi toată discuția)