Are voie un administrator de scara/de bloc sa nu primeasca o parte din bani : din restanta de 700 lei am fost azi sa platesc 400 lei si nu a vrut sa-mi incaseze motivand ca trebuie sa achit totalul care va fi de 1000 lei cand se va afisa si lista urmatoare de plata..Exista vreo lege dupa care sa nu-mi incaseze o parte din restanta?
Este legal asa ceva? Mentionez ca stau cu chirie si am mai locuit si in alte zone ale Bucurestiului si s-a incasat orice banut.
Trebuie sa incaseze orice suma, nu este conditionat de o lista anume, datoriile la intretinere se incaseaza in ordinea vechimii lor, sa nu aveti pretentia sa va treaca pe chitanta ultima luna.
este obligat sa incaseze orice suma indiferent cat de mica, doar ca aceasta se va scade din datoria mai veche (pe chitanta va scrie ca se plateste partial si pentru ce luna)
Persoana desemnata sa incaseze cotele lunare de intretinere are obligatia sa primeasca orice suma in contul debitului astfel incat sumele cu titlu de restanta sa nu se majoreze
Pentru a proba interesul dv real pentru achitarea debitului,comunicati suma prin mandat postal cu confirmare de primire pe adresa asociatiei de proprietari sau a presedintelui de asociatie
Astfel de proba va este favorabila in caz de aplicare penalitati sau de actionare in instanta de judecata