avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incarcare nejustificata la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incarcare nejustificata la intretinere

sper sa ma poata indruma cineva ce trebuie sa fac....in anul 2008(martie) am fost somata de catre o firma de recuperari ca in termen de 15 zile sa-mi achit datoria restanta la intretinere(aceasta fiind in valoare de 2800 ron,plus aproape 500 ron taxa firmei de recuperare).in acel moment nu am putut achita toata suma,am intarziat cu 2 zile peste termenul stabilit de iei dar am achitat toata suma restanta inclusiv luna februarie 2008 si am refuzat sa achit taxa firmei de recuperare.in acest moment ma aflu in somaj siam un copil in intretinere,evident ca de atunci nu mi-am mai putut achita intretinerea. incepad cu luna aprilie am stabilit cu administratorul sa dau lunar o suma de bani.in momentul de fata am achitat 1400 ron din totalul de 3450 afisat in luna aprilie.pe fiecare chitanta ahitata mi-a scis doar ''restanta''fara alte precizari ce reprezinta exact suma achitata.problema este ca suma in continuare fiind foarte mare in prezent (3168),m-am panicat si am mers la dansul sa-i cer lamuriri.mi-a spus ca in toata suma ahiitata pana acum mi-a oprit si taxa firmei de recuperare pt ca asociatia a facut contract cu ei si altfel acestia dadeau asociatia in judecata.eu nu am fost instiintata de faptul ca am de achitat inca aceasta suma si nici pe vreuna din chitantele achitate nu se precizeaza ca am facut o astfel de plata.am uitat sa precizez ca din acest apartament ce-l detin eu am 34 si mama are 14 iar adresa celor de la recuperari este facuta pe numele mamei mele care din 2006 si-a schimbat adresa de domiciliu. este corect sa procedeze astfel eu nefiind anuntata ca sunt obligata sa platesc acea suma?
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 17:11, 13 August 2009
legea 230 prevede ca, in momentul in care se face o plata la inbtretinere cu penalizare, sa se faca o separare a penalizarii de suma datorata pentru intretinere, pentru a se stii exact ce anume s-a platit. aceasta este greseala administratorului (daca si incaseaza si banii) sau a casierului
Greseala este a dv. Acea suma de 2800 ron din martie 2008 doar s-a acumuilat in timp. Atunci, asa cum spuneti dv ati refuzat sa platiti comisionul firmei, deci stiti , aveti cunostinta de acea suma. Daca acea suma ar fi reprezentat cheltuieli de judecata sau de executare silita, evident ca tot dv trebuia sa o suportati.
Apoi de mai bine de un an de zile iar nu ati mai platit la asociatie cotele.
Acum spuneti ca suma este foarte mare, dar luna de luna nu ati vazut ca aceasta suma creste ?
Daca treceati pe la asociatie si plateati cat de putin , luna de luna cred ca mai puteati beneficia si de intelegerea celor din conducerea asociatiei si, in functie de situatia financiara a asociatiei poate mai sistau temporar calculul penalizarilor.
Mai are omul necazuri o luna, doua dar nu se poate sa locuim in bloc si sa nu platim cu anii pentru ca orice conducere ar avea asociatia se epuizeaza resursele , fondurile proprietarilor si furnizorii aplica penalizari sau sisteaza furnizarea utilitatilor.
Mergeti la presedintele asociatiei , platiti cat puteti, incercati sa faceti o esalonare a platilor cu un angajament de plata.
Respectati termenele ce le stabiliti acum cu presedintele si poate nu va mai calculeaza penalizari de acum inainte.
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
Adriantot, moderator
Nu s-a procedat legal ca a fost inclusa taxa de recuperare a firmei.
Trebuia emisa chitanta separata pentru aceasta taxa si nu in cadrul cheltuielilor de intretinere.

avocat Claudiu Lascoschi
De mentionat:
Pe chitanta este obligatoriu sa se treaca sumele si ce reprezinta plata si nu "restante" la modul general.
Problema ar fi ca nu poate sa ii dea in judecata chiar daca se incalca legea.

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)
Chitanta separata pentru penalizari ContSters290057 ContSters290057 1.Pentru penalizari asociatia de proprietari trebuie sa emita chitante separate, in niciun caz chitanta pe care nu scrie nimic sau scrie numai \\"intretinere ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii la bloc Volentir Mircea Volentir Mircea Cand in listele de plata lunare sunt prevazute sume si pentru fondul de reparatii, in chitantele ce se elibereaza proprietarilor trebuie sa se specifice in ... (vezi toată discuția)