avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amenda judiciara
Discuție deschisă în Executare silită

Amenda judiciara

Buna seara.Sotul meu a primit o amenda judiciara,in 15 decembrie 2009.Va rog sa-mi spuneti,daca se prescrie si cand.Anul trecut in vara, inca nu aparea inregistrata la finante,noi locuind in strainatate,iar bunuri nu exista pe numele lui,pt o eventuala executare silita.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 29 Aprilie 2014

Daca amenda nu este achitata in termen,autoritatea va declina competenta recuperarii amenzii in sarcina administratiei fiscale responsabile domiciliului debitorului
Suma se inregistreaza la biroul "debite in urmarire" Daca titularul amenzii nu detine bunuri in evidenta fiscala,la un momentdat autoritatea fiscala va demara procedura de executare silita
Daca se va constata ca debitorul nu are bunuri in evidenta,posibil ca autoritatea fiscala sa decline competenta recuperarii sumei in sarcina instantei de judecata pentru transformarea amenzii in zile de munca in folosul comunitatii

Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Va rog sa-mi spuneti cum o putem achita,deoarece,aceasta apare doar pe hotatrarea definitiva de la divort.Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
daliamih a scris:

....Va rog sa-mi spuneti cum o putem achita,deoarece,aceasta apare doar pe hotatrarea definitiva de la divort.Va multumesc.


Mergeti la Adm.Financiara si o achitati. Aici puteti stabili modalitatea de plata , fie intr-o singura transa , fie in rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi 123455632 123455632 Dupa cat timp nu mai este valabila o amenda.....am primit acum vreo 5 ani amenzi cumulate la o valoare de 10000 de lei amenzi rutiere Si am citit undeva ca ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenzi de circulatie pici80 pici80 as vrea sa stiu cand se prescrie o amenda de circulatie si o amenda administrativa (vezi toată discuția)
Executare silita pentru o amenda alex93br alex93br Buna seara,ma confrunt cu urmatoarea situatie de fapt : am primit o amenda de 200 lei vara trecuta pentru injurii si tulburarea linistii si ordinii ... (vezi toată discuția)