avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Sunt o persoana fizica ce lucreaza in strainatate fara contract de munca. Pentru a beneficia de somaj in Romania trebuie sa cotizez cel putin un an. Am urmatoarele intrebari
1. Conform legii nu pot incheia contract de asigurare de somaj daca nu ai contract cu casa de pensii si CAS. Daca vreau sa beneficiez de somajul maxim prevazut de lege care este de 2200 euro ar trebui sa platesc lunar 22 euro. Intrebarea mea este urmatoarea: Pot beneficia de somajul maxim prevazut de lege in Romania chiar daca contributia la fondul de pensii este ceva peste minimum. Vreau sa zic mai concis exista legatura intre cat contribui la pensie CAS si somaj sau poti contribui la pensie cu minimul la CAS cu alta somaj cu maximul???
2. Daca declar in contractul de somaj un venit mare care sa-mi asigure un potential somaj de 2200 euro (ar trebui sa declar cam tot atata) voi fi pus la plata de impozit de 16% chair daca platesc contributia de somaj din buzunarul propriu???
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 29 Aprilie 2014
Cat priveste impozitul, sigur nu aveti obligatia de a il plati.
Ati mai deschis un topic legat de aceasta problema unde ati primit raspunsuri
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie somaj Octavian1978 Octavian1978 De cativa ani lucrez in SUA fara contract de munca. In urmatorii 1.5-3 ani intentioned sa ma repatriez. Am fost informat ca pentru a beneficia de somaj trebuie ... (vezi toată discuția)
Asigurari cas si somaj ,pensie magdalena1957 magdalena1957 As vrea sa stiu unde se pot plati din mana contributiile la CAS,Somaj,Pensie ,in cazul cand nu ai un loc de munca si vrei sa ai continuitate...Multumesc (vezi toată discuția)
Plata contributiilor sociale de catre o persoana fizica VeroRAM VeroRAM Buna seara Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema . Momentan sunt in somaj (mai am 3 luni de somaj) . Am inteles ca este posibil de la momentul in ... (vezi toată discuția)