avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copil roman adoptat Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copil roman adoptat Spania

Divortata cu copil spre crestere si ingrijire.La a2-a casatorie sotul mi-a adoptat copilul.Acum are cetatenie spaniola.Trebuie sa anunt la registrul cilvil din Romania, adoptia? Ce documente am nevoie?Stiu ca nu poate avea dubla cetatenie.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: danamocanu , utilizator 22:27, 29 Aprilie 2014
De ce sa nu poata avea doua cetatenii ? Copilul are acte ca e cetatean spaniol ?
Adoptia o transcrieti la starea civila.
Cum v-a adoptat copilul, tatal copilului a fost de acord sau era decedat la data adoptiei ?
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
nu poate avea doua cetatenii pentru ca Romania nu are niciun acord cu Spania in aceasta privinta .Tara noastra este una dintre tarile europene care nu acepta 2 cetatenii doar daca esti diplomat sau stiu eu, europarlamentar ,etc
Tatal copilului a fost de acord.
Ma intereseaza ce fac cand ajung in tara.Anunt vre-o autoritate sau nu.Copilul primeste alocatie de la statul roman.
multumesc frumos.
copilul are certificat de nastere ,buletin cetatenie, toate spaniole.Este inscris in registrul civil (altfel nu aceam certificat de nastere),E trecut in libreta de familie,deci toate spaniole.Ce fac cand ajung in tara?
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Tara noastra este una dintre tarile europene care nu acepta 2 cetatenii doar daca esti diplomat sau stiu eu, europarlamentar ,etc


Eronat, Romania accepta doua cetatenii, Spania e cea care nu accepta.
Ati putea renunta la alocatia in Romania sa luati din Spania, o fi mai mare.
V-am zis deja, la starea civila mergeti.
Multumesc pentru raspuns.
in Spania se da o alocatie de 100 euro primii 3 ani de la nastere,iar daca copilul e cu handicap 4 ani si asta daca dovedesti ca venitul tau anual nu depaseste 7 sau 8 mii de euro/an.
Daca stie cineva documentele spaniole si ce anume pentru starea civila ,trebuie traduse?(buletinul,livretul de familie,certificatul de nastere,hotararea judecatoreasa de adoptie)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport shailaflorina shailaflorina buna seara..ma numesc Florina si locuiesc de 4 ani in Spania. Cand am venit aici, am venit doar cu buletinul, si eu, si perechea mea. In curand voi naste aici ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)
Cetatanie romana executare executare Buna ziua! Am o intrebare cu privire la dreptul de cetatenie romania. Voi incerca sa fiu cat se poate de concis! Am o prietena romanca, care locuieste in ... (vezi toată discuția)