avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decont de cheltuieli la o intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decont de cheltuieli la o intreprindere individuala

Buna ziua,
Titularul unei intreprinderi individuale trebuie sa faca si decont de cheltuieli si ordin de deplasare pentru inregistrarea bonurilor la casa platite in numerar fara facture, de ex. bonuri cu rechizite si bonuri de combustibili. Bonurile se inregistreaza direct la intrari, (bon de casa) ca si tehnica de calcul se folosete saga ps. Se intocmeste dispozitie de plata?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:31, 29 Aprilie 2014
Nu. Faceti achizitiile de materiale consumabile cu factura si chitanta/bon de casa fiscalizat.
La carburant e deajuns bonul de la casa de marcat completat corespunzator. Sa aveti contract de comodat daca folositi auto personal si in interesul afacerii si nu mai e nevoie de foi de parcurs completate. In acest caz cheltuiala e deductibila 50%.
Cheltuiala o treceti direct in registrul jurnal de incasari si plati pe baza documentului de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipuri de cheltuieli la i. i. DANNUTZA85 DANNUTZA85 La o intreprindere indiduala neplatitoare de tva se duce motorina (50%) daca se face un contract de comodat cu proprietarul masinii, mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Completare rjip intreprindere individuala MoraruAnca MoraruAnca Buna seara. Am si eu unele nelamuriri, daca se poate sa ma ajute cineva? Am o intreprindere individuala, activitate machior. 1- Produsele care le cumpar le ... (vezi toată discuția)
Asistent in asig de brokeraj/registrul-jurnal de incasari si plati Caddy23 Caddy23 buna, Cu modificare codului fiscal 2016, ca si asistent in brokeraj de asigurari eram nevoit sa ma inregistrez la finante , am intrat in categoria profesiilor ... (vezi toată discuția)