avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare RJIP Intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare RJIP Intreprindere individuala

Buna seara. Am si eu unele nelamuriri, daca se poate sa ma ajute cineva?
Am o intreprindere individuala, activitate machior.
1- Produsele care le cumpar le trec pe consumabile? Lucrez in Saga PS. Trec fiecare produs sau doar totalul facturii si apoi dau in consum?
2- Bonurile sau facturile care nu sunt pe firma si sunt pe numele meu nu le inregistrez nu?
3-Cheltuielile de constituire cu ce data le inregistrez?data de pe factura sau data inceperii activitatii?
4- Unde pot gasi mai multe informatii despre I.I in afara de omf 1040?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MoraruAnca , utilizator 18:05, 21 Ianuarie 2014
Pentru intreprinderea individuala se tine contabilitatea in partida simpla si trebuie sa completati registrul jurnal de incasari si plati achizitionat si vizat la inspectorul fiscal de la finante. Toate valorile dupa documentele de incasare(raportul zilnic de la casa de marcat) si plata (chitante, bonuri fiscale) si extrasul de cont daca e cazul se trec in ordine calendaristica, dupa data din aceste documente, nu dupa facturi.
Pentru acele cheltuieli trebuie sa completati fise de operatiuni diverse si totalul lunar din aceste fise la care se aplica procentul de deducere totala sau limitat, se trece in jurnalul operatiunilor diverse.
Acest RJIP il puteti tine si pe calculator dar la sfarsitul lunii le listati iar totalul il treceti in RJIP vizat la finante.
Acolo in acel ordin si in codul fiscal la impozitul pe venit.
Achizitiile de bunuri, produse si servicii necesare afacerii se fac doar pe intreprinderea individuala si doar acelea se iau in calcul la completarea RJIP.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
george-neagu, moderator
Multumesc mult. Dar nu trebuie sa fac nir la produsele de pe factura? Nu stiu in program ca ce sa le trec materii prime, auxiliare si apoi sa le dau in consum?Asta e cea mai mare dilema
Da. La ce cumparati cu factura faceti nir. Apoi le scoateti in consum, pe bon de consum mai multe materiale cumulat.
Asigurati-va ca respectivul program e destinat tinerii contabilitatii in partida simpla.
Lucrez in Saga PS. Pot sa le trec ca materiale auxiliare? SI inca o intrebare in registru inventar trec doar obiectele de inventar si mijloacele fixe nu?
Da. Asa treceti in registrul inventar.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Contabilitate intreprindere individuala Andrey23 Andrey23 Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)
Amortizare liniara mijloc fix facut in regie proprie pfa sorinnelupop sorinnelupop Buna, Am un magazin pe PFA si doresc sa construiesc un chiosc (valoare 10000ron) cum operez aceasta cheltuiala in registru jurnal? As fi vrut sa fac o ... (vezi toată discuția)