avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bransament electric
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bransament electric

Buna ziua
Am nevoie de sfatul unui cunoscator, trebuie sa trag cablu pt. curentul electric prin curtea vecinului, trebuie sa obtin acordul sau la notariat, am mers astazi dar intampin o problema: vecinul nu are acte de proprietate pe casa, deoarece a fost a parintilor si dupa decesul acestora a ramas casa lui, fara a exista vreun document de prorpietate facut pe numele lui, ce se poate face in cazul asta?el ca mostentior legal dar fara acte, ca sa dovedeasca ca e casa lui si sa imi dea acordul pt. bransare.Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:42, 29 Decembrie 2017
Vecinul trebuie sa faca succesiunea dupa parinti, la un notar.
pai ce legatura are succesiunea , cu bransarea la reteaua electrica ?!
doriti sa faceti bransarea prin subteran , sau de pe stalp ?
stalpul , chiar daca este in curtea vecinului dumneavoastra , nu este proprietatea lui , este proprietatea retelei de distribuie a energiei electrice.
in acest caz , aveti nevoie de acordul dumealui , ca echipa sa intre in curte si sa se urce pe stalp....daca cumva vreti sa va bransati prin subteran(sa sapati sant prin curtea omului) ...in acest caz va pot ajuta informatiile domului GigiPopa.
multumesc frumos ambilor domni care au raspuns, mai astept si alte raspunsuri daca mai aveti solutii
dar ar mai fi o intrebare, oare nu exista posibilitatea de a dovedi prin certificatul de nastere si cel de deces al parintilor sai, ca acea casa a fost prorpietatea lor, si eventual facand astfel dovada sa poata da aprobare la notariat ca sa mi trag fir?
Daca aveti nevoie de un document scris (dat in fata unui notar), prin care vecinul sa isi dea acordul pentru a trece prin curtea sa, succesiunea in acest caz este singurul document legal care atesta proprietarul si care poate fi avut in vedere in fata unui notar pentru ca acesta sa semneze primul document (acordul vecinilor), necesar pentru dosarul de bransament.
Avizul vecinului este cerut la IRE ca document la dosarul care se intocmeste pentru bransament.
VascoLeg puteti sa cititi si dvs. pentru a observa legatura intre succesiune si bransament electric (lucrare care presupune acces pe o proprietate vecina, asa cum mentioneaza utilizatorul care a deschis discutia).
Este practica uzuala in tari civilzate si Romania doreste sa fie o tara civilizata in care se respecta legile tarii.
Incepand cu acest an, se plateste taxa pe stalp de catre proprietarul stalpului, catre stat, daca statul este proprietarul terenului.
Pentru amplasarea stalpului pe teren proprietate privata, firma de distributie energie electrica plateste chirie/ concesionare proprietarului.

Alte discuții în legătură

Bransare eon refuzata sedon sedon Buna ziua Am cumparat un teren in orasul Vaslui (zona D)anul trecut pentru constructia unei case. Proprietarul de la care am cumparat terenul imi este vecin ... (vezi toată discuția)
Bransare curent electric StelianS StelianS Legat de branșare la rețeaua de electricitate am urmatoarea problema: am cuparat teren 1000mp pe o zona privata pe care am si construit casa la roșu cu ... (vezi toată discuția)
Indepartare cabluri electrice aeriene care traverseaza proprietatea cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoara situatie: un cablu aerian de curent face legatura intre stalpul din fata portii mele si vecinii din dreapta brazdand ... (vezi toată discuția)