Bransament contoar electric. Proprietar pacalit. Ce este de facut?
Bună dimineața!
Prietena mea a avut o speță de ieșire din indiviziune cu fostul concubin. Aveau o casă cumpărată la comun, au făcut investiții, au "îmbrăcat" casa, au pus uși + ferestre termopan, au construit baie + alte investiții. Fosa septică+baia+cămin de apă au rămas pe partea concubinului. Pe partea prietenei mele a rămas contoarul electric, iar stâlpul este la gardul proprietății prietenei mele.
După ce procesul de ieșire din indiviziune s-a terminat, fiecare nou proprietar a intrat în drepturi, prietena mea a fost chemată la notar de acest concubin pentru a-și da acordul ca firul de curent electric al unui nou branșament să treacă 1 metru pe deasupra curții ei, dat fiind poziția stâlpului.
PROBLEMA:
- branșamentul concubinului s-a realizat din contoarul prietenei mele, nu de la stâlp, așa cum s-a convenit la notar. S-au dat găuri, s-au montat țevi groase și albe, totul este inestetic pe partea din față a casei. Contoarul vechi este montat pe peretele casei, lângă ușa de la intrare. S-a montat 4m de țeavă (în care sunt firele electrice) + alte câteva găuri pentru susținerea țevii ăsteia în pereții exteriori. Totul s-a realizat în absența prietenei mele, ea fiind plecată din localitate în momentul montării/ lucrării de branșament.
Prietena mea le-a scris celor de la Electrica, cerând socoteală, iar din răspunsul lor vă semnalez următoarele:
- Pe data de 09.10.2018 - fostul concubin depune cerere la Electrica;
- Pe data de 19.10.2018 - COR MT/MJ - emite aviz tehnic de racordare; (în răspunsul celor de la Electrica scrie - "soluția tehnică prevedea realizarea unui branșament electric nou în circuitul stradal);
- Pe data de 15.01.2019 (vineri) - cei doi s-au dus împreună la notar, unde prietena mea a fost întrebată dacă e de acord ca fostul concubin să se branșeze de la stâlp, iar firul să treacă 1 metru pe deasupra curții ei. Prietena mea a fost de acord, a dat dovadă de bună-credință, notarul a întocmit două acte prin care fiecare a fost întrebat dacă celălalt e de acord să se branșeze (în condițiile în care prietena mea era deja branșată, fiind existent contoarul vechi).
- Pe data de 18.02.2019 (luni) - concubinul, având acordul scris al prietenei ,de la notar, depune o altă cerere la Electrica ]n care solicit[ schimbarea modului de branșare (ca să nu plătească el 3000 lei pentru branșarea de la stâlp): pentru modificare în varianta "separație" din firida de branșament existentă".
- Pe data de 01.03.2019 - COR MT/ JT emite unl alt aviz tehnic de racordare;
- Pe data de 22.04.2019 - se realizează branșamentul în absența prietenei mele.
Practic s-a distrus un întreg proces de ieșire din indiviziune.
Altminteri la ce s-a mai făcut ieșirea din indiviziune, dacă cele două proprietăți sunt legate de țevi și fire?
Ce este de făcut?
Unde se poate adresa prietena mea?
Este o femeie credincioasă, are aproape 70 ani, cu frică de Dumnezeu, nu dorește să facă rău nimănui, dar este necăjită din această pricină.
Cel mai recent răspuns:
Silvia1945 , utilizator
20:52, 22 August 2021