Dupa decesul mamei , ce detinea 50% din proprietate , tatal solicita copiilor mostenitori renuntarea la partea lor , in favoarea lui , pentru a putea vinde imobilul.
Este posibil ca renuntarea sa se faca cu anumite clauze care sa protejeze tatal de eventuale decizii gresite , fiind in varsta ?
Ce alte solutii am avea , copiii mostenitori , noi neavand pretentii la mostenirea mamei atata timp cat tatal traieste ?
De exemplu , sa achizitioneze o alta locuinta , respectandu-se procentul detinut de fiecare din aceasta , vrem sa-l protejam deoarece a mai fost pacalit . Odata ramas cu banii din vanzare , ar putea ajunge pe strada .
daca dezbateti succesiunea, nu renuntati la partile dvs. de mostenire dupa mama, in acest fel nici tatal nu v-a putea sa fie pacalit, iar dvs. va protejati mostenirea.
Unde mai puneţi că renunţarea din partea descendenţilor nu îl face pe soţul supravieţuitor moştenitor unic...
Abia se deschide calea celorlalte clase: fraţi şi surori, părinţi.
Oricum renunţarea nu poate fi decît pur abdicativă, necondiţionată. În cazul de faţă, nu-i văd rostul. Puteţi accepta succesiunea fără să aveţi pretenţii asupra folosinţei bunurilor, rămînînd să le folosească tatăl. Doar în caz de vînzare se va pune problema acordului celorlalţi moştenitori.