avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat in alt oras
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat in alt oras

Daca e vorba de servicii de webdesign, munca prestata de acasa, se poate sa fiu angajat la o firma din alt oras si din alt judet?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 30 Aprilie 2014
Da, exista aceasta posibilitate in sensul mentionat de dvs.
Si cum se procedeaza cu semnarea diferitelor acte lunare, cum ar fi medicina mucii, fluturasi de salariu etc.

Mentionez ca e vorba de activitati prestate pe internet (webdesign), deci care nu ma obliga sa fiu neaparat intr-o locatie anume, voi lucra de acasa.

Se poate sa merg doar la angajare sa semnez actele necesare si apoi sa nu mai trebuiasca sa merg lunar? E cam departe, sunt vreo 650 km...
Asa cum am mentionat , se poate incheia un contract cu munca la domiciliu.

Din Codul Muncii
Art. 108
(1) Sunt consideraţi salariaţi cu munca la domiciliu acei salariaţi care îndeplinesc, la domiciliul lor, atribuţiile specifice funcţiei pe care o deţin.
(2) În vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu ce le revin, salariaţii cu munca la domiciliu îşi stabilesc singuri programul de lucru.
(3) Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu, în condiţiile stabilite prin contractul individual de muncă.

Art. 109
Contractul individual de muncă la domiciliu se încheie numai în formă scrisă şi conţine, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) precizarea expresă că salariatul lucrează la domiciliu;
b) programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său şi modalitatea concretă de realizare a controlului;
c) obligaţia angajatorului de a asigura transportul la şi de la domiciliul salariatului, după caz, al materiilor prime şi materialelor pe care le utilizează în activitate, precum şi al produselor finite pe care le realizează.

Art. 110.
(1) Salariatul cu munca la domiciliu se bucura de toate drepturile recunoscute prin lege si prin contractele colective de munca aplicabile salariatilor al caror loc de munca este la sediul angajatorului.
(2) Prin contractele colective de munca si/sau prin contractele individuale de munca se pot stabili si alte conditii specifice privind munca la domiciliu, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Flurasii de salariu pot fi trimisi prin posta, iar examenul de medicina muncii se face la angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat dar lucrez de acasa bluesky_c3 bluesky_c3 Imi puteti spune care sunt procedurile pentru situatia in care ma angajez la o firma care presteaza servicii online (webdesign) iar eu voi lucra de ... (vezi toată discuția)
Contract munca la domiciliu danaeconomist danaeconomist Pentru un contabil care are incheiat contract de munca cu o societate la care tine contabilitatea , dar nu lucreaza la sediul firmei ci acasa , se poate ... (vezi toată discuția)
Firma - angajat la distanta. AlexCost AlexCost Buna ziua, Doresc sa infiintez un srl. Intrebarea mea este: Pot avea un angajat la distanta (in alt oras din tara) prestator de servicii din locuinta ... (vezi toată discuția)