avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Evaziune fiscala

un contract de prestari servicii incheiat in 2006 intre o persoana fizica (nu PFA) in calitate de prestator si alta persoana fizica -beneficiar, pentru construirea unei cabane din lemn cu avans achitat de 80%, contractual nu a avut finalitate, dar avansul a ramas in continuare la prestator si refuza sa mi-I restituie. In contract nu se mentioneaza nimic despre situatia avansului in caz de neexecutare. Ce pot face sa-mi recuperez banii? avea dreptul sa faca un astfel de contract ca persoana fizica?este cumva evaziune fiscal tinand cont ca dansul are o societate cu acest obiect de activitate?Multumesc
Cel mai recent răspuns: VascoLeg , utilizator 15:34, 29 Aprilie 2014
Ce termen de finalizare a cabanei este stipulat in contract?
Intrucat, aveti posibilitatea sa formulati actiune in pretentii impotriva prestatorului intr-un termen de prescriptie de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, adica data la care prestatorul trebuia sa finalizeze lucrarea.
Cu toate acestea este nevoie sa puneti la dispozitia unui avocat contractul semnat pt. a analiza ce sanctiuni sunt stipulate, in eventualitatea in care prestatorul nu isi executa obligatiile (restituie banii si/sau plateste daune etc.). Exista posiilitatea exercitarii si altor actiuni izvorate din neexecutarea contractului, daca mai sunteti in termenul de prescriptie.
si , unde este evaziunea? sau mai bine spus cum si cine a produs-o ?
societatea celui care va executat lucrarea si de care spuneti , nu are nici un amestec in aceasta poveste , atata timp cat nu aveti un contract cu dansa.
contactul a fost intocmit in fata unui notar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract si cerere restituire avans prestari servicii ralwel ralwel Buna ziua, Situatia mea sta in felul urmator: Am semnat un contract prestari servicii (realizare website) cu o firma din Alba, eu fiind persoana fizica. ... (vezi toată discuția)
Cerere de restituire preț vacanță de la intermediar. este întemeiată o asemenea pretenție? Bojinski Bojinski Buna ziua, am organizat o cabana de revelion cu anumite persoane. 2 dintre ele vor banii inapoi pentru ca au plecat din prima zi. Eu am fost internediarul ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de grad 4 criste.viorel criste.viorel daca termenul de plat a urmatoarei transe din contractul de vanzare cumparare care are un pact comisoriu de grad 4 expira si cumparatorul nu poate plati transa ... (vezi toată discuția)