Bojinski a scris:
Buna ziua, am organizat o cabana de revelion cu anumite persoane. 2 dintre ele vor banii inapoi pentru ca au plecat din prima zi. Eu am fost internediarul intre grup si proprietarul cabanei. Toata actiunea s-a realizat fara niciun contract sau document semnat. Cei 2 spun ca eu trebuie sa le dau banii inapoi , nu proprietarul cabanei deoarece ei mie mi-au dat banii, au spus ca daca nu rezolva amiabil cu mine vor depune plangere la politie. Legal, am anumite consecinte pe tema asta ? Multumesc.
Din câte relataţi dvs., cei 2 au beneficiat de o zi din serviciul plătit dvs., deci confirmă că nu le-aţi dat ţeapă. Poliţia nu are ce să caute aici, ei se pot adresa justiţiei. Neexistând o înţelegere scrisă, este greu de stabilit în ce măsură cei 2 au drept la despăgubiri, în ce cotă, şi cât de la dvs., al cărui statut nu e clar deloc, şi cât de la cabanier. Mai apare aici şi posibila infracţiune de evaziune fiscală, unde toţi sunteţi complici, etc. Deci eu zic să staţi liniştit, nu cred că veţi mai auzi de cei 2. Dacă veţi auzi, vedeţi atunci.