avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenda

IN DATA DE 26.04,LA ORA 18:10 AM PRIMIT AMENDA PTR EXCES DE VITEZA,IN PITESTI.AM EFECTUAT PLATA ON-LINE AZI LA ORA 16.30 IAR SISTEMUL M-A OBLIGAT SA O PLATESC INTEGRAL,DESI NU AM DEPASIT CELE 2 ZILE LUCRATOARE IN CARE AVEAM DREPTUL LA REDUCERE.ESTE POSIBIL SA FAC CONTESTATIE?
Cel mai recent răspuns: valentina1979 , utilizator 23:09, 29 Aprilie 2014
Daca amenda a fost aplicata pe 26,04 cele 48 ore au expirat pe data de 28.04
Daca plata injumatatita ati inteles sa o achitati pe 29.04 ,ati depasit termenul de 48 de ore
Pentru ce anume intelegeti sa formulati contestatie pentru valoare amenda sau pentru temeiul legal pentru care vi s-a consemnat PV contraventie ?
Ce va scrie in PV - 2 zile lucratoare sau 48 de ore ? Functie de asta, puteti contesta.
Cititi si discutia asta, e pe aceeasi problema.
www.avocatnet.ro/content/for...
Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
Art. 28
(1) Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal. In actul normativ de stabilire a contraventiilor aceasta posibilitate trebuie mentionata in mod expres. Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare, iar termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala sau cand serviciul este suspendat se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
2-
(3) Amenzile contraventionale pot fi achitate si prin intermediul instrumentelor de plata electronica in cadrul Ghiseului virtual de plati, proiect-pilot coordonat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, parte a Sistemului e-guvernare, din cadrul Sistemului Electronic National. In acest caz:
a) achitarea unei amenzi contraventionale se dovedeste prin prezentarea extrasului de cont al platitorului sau a dovezii de plata emise de Ghiseul virtual de plati, aceasta specificand data si ora efectuarii platii;
b) se elimina obligativitatea pentru platitor de a preda o copie de pe extrasul de cont sau de pe dovada de plata emisa de Ghiseul virtual de plati catre agentul constatator sau organul din care acesta face parte.
Pe PV scrie 2 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda always always Buna ziua, mi-a venit si mie o amenda la adresa din buletin, eu acum stau in bucuresti. Se poate plati amenda in buc? sau trebuie sa ma duc acasa sa o platesc, ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie ATE20 ATE20 Buna seara, astazi am venit pe autostrada, iar pe un pod statea un ford fiesta, neinscritionat, posibil radar, iar eu aveam aproximativ 145 km/h in bord, se ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa in portal Roraican Roraican Inca nu am platit amenda (50%) pentru ca m-am incadrat in cele 48 ore cand am facut plangerea. Daca respingerea plangerii s-a facut, deocamdata, doar pe ... (vezi toată discuția)